gatto napisał(a):co was przyciągnęło do mybb ?
moje zdanie jest bardzo podobne do przedmówców (słowo przedpiszców byłoby trafniejsze, ale nie funkcjonuje w języku polskim
)
Miałem do czynienia z paroma skryptami wcześniej, jednak mybb okazał się pokornym sługą - wszystko co chcę z nim zrobić jest możliwe:
- skrypty są pisane z podziwu godną klarownością
- bardzo dobrą rzeczą jest możliwość szybkiej edycji postu oraz możliwość zmiany 'tematu' (oczywiście nie mówię o treści)
'kliknij i przytrzymaj' myszkę na temacie a pokaże się okienko edycyjne
Taki bajer? Ale jak użyteczny
- niezwykle łatwo tworzy się własne theme (od zmiany kolorów do zmiany html). Łatwo jest dokonać takich zmian, że twoje forum będzie naprawdę wyjątkowe. Każdy kto cokolwiek 'dłubał' napewno widział jak łatwo zmieniać templates. tam jest tylko html. Dość dużo skryptów analizowałem, bo to moja praca, i gdy widzę niektóre 'genialne' rozwiązania to
Naprawdę nie trzeba być specjalistą ds informatyki, administracji i fizyki kwantowej aby móc zarządzać i kreować własne forum.
Dodatkowo mybb jest bardzo bezpieczne - a to ważna cecha.
gatto napisał(a):Ja w mybb nie widzę zbyt dużo dobrych rzeczy np. themy są dość słabe [ . ]
Jest wiele użytecznych pluginów i wciąż powstaje cała masa nowych. Co do themes po części przyznam rację, choć dzięki konkursowi troche sie temat rozruszał. Ale zawsze możesz poprosić o pomoc w stworzeniu czegoś specjalnego dla ciebie. Powiedz jak to ma wyglądać (może screeny z czegoś podobnego do twojej idei)
gatto napisał(a):i tylko 1 taki naprawdę ładny widziałem
oczywiście piszesz o moim
Lukaz napisał(a):4. Funkcjonalnośc, moim zdaniem ustępuje tylko płatnym skryptom for
jednak czasami nawet przewyższa te płatne