Status Online w kontakcie

Założony przez  Shanke.

Adres forum:
GameSkill.pl

Wersja silnika:
Najnowsza

Opis problemu:
Chciałbym dodać status online/offline a'la IPB do kontaktu z administracją używając tego Link (poradnik jest tu Link) ale nie zbyt mi to działa. Pokazuję się tylko dla Roughster i Van a dla Kaneki już nie. Do tego cały czas jest offline. Także nie wiem czy w dobre miejsca dodaje. Czy ktoś by pomógł mi dojść do tego, jak dokładnie ustawić to? JS dodałem do footer tak jak pisał @Fyeem.
Zmodyfikowałeś odpowiednio JS? Nie widzę nic aktualnie.
Cytat:w pół dnia stałeś się lepszym pytonistą niż kawenanowo kiedykolwiek programisto :3 ~ Riess 13.11.2018 16:28
Cytat:ale z tą nazwą to fyeem ma racje  ~ Divir 29.07.2019 16:08
Ja też spróbowałem się pobawić i mam takie coś:

[Obrazek: 8a81403cb63de7cca44e3c58e5bd7a1c.png]

Kod js:

<script type="text/javascript">
$(function() {
 const tborder = $(".tborder"); // Rodzic: kto jest online

 const wlStatus = $("#wlStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
 const wlRank = $(".wl"); // Klasa rangi administratora

 const haStatus = $("#haStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
 const haRank = $(".ha"); // Klasa rangi moderator

 const jaStatus = $("#jaStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
 const jaRank = $(".ja"); // Klasa rangi administratora
 
 // Formatowanie wyświetlania tego statusu
 const statusOnline = '<span class="statusOnline">Online</span>';
 const statusOffline = '<span class="statusOffline">Offline</span>';

 if (tborder.find(wlRank).text() == "uPster") {
   wlStatus.html(statusOnline);
 } else {
   wlStatus.html(statusOffline);
 }

 if (tborder.find(haRank).text() == "Roughster") {
   haStatus.html(statusOnline);
 } else {
   haStatus.html(statusOffline);
 }

 if (tborder.find(jaRank).text() == "Speed") {
   jaStatus.html(statusOnline);
 } else {
   jaStatus.html(statusOffline);
 }
});
</script>
(06.09.2019, 19:54)tyraNt napisał(a): Ja też spróbowałem się pobawić i mam takie coś:

[Obrazek: 8a81403cb63de7cca44e3c58e5bd7a1c.png]

Kod js:

<script type="text/javascript">
$(function() {
  const tborder = $(".tborder"); // Rodzic: kto jest online

  const wlStatus = $("#wlStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
  const wlRank = $(".wl"); // Klasa rangi administratora

  const haStatus = $("#haStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
  const haRank = $(".ha"); // Klasa rangi moderator

  const jaStatus = $("#jaStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
  const jaRank = $(".ja"); // Klasa rangi administratora
  
  // Formatowanie wyświetlania tego statusu
  const statusOnline = '<span class="statusOnline">Online</span>';
  const statusOffline = '<span class="statusOffline">Offline</span>';

  if (tborder.find(wlRank).text() == "uPster") {
    wlStatus.html(statusOnline);
  } else {
    wlStatus.html(statusOffline);
  }

  if (tborder.find(haRank).text() == "Roughster") {
    haStatus.html(statusOnline);
  } else {
    haStatus.html(statusOffline);
  }

  if (tborder.find(jaRank).text() == "Speed") {
    jaStatus.html(statusOnline);
  } else {
    jaStatus.html(statusOffline);
  }
});
</script>
Nadal nie widzę tego na forum..

Hmm, rodzicem jest .tborder - obstawiam, że wcześniej gdzieś znalazło Ci takiego diva i to nie w tym szuka co powinno, dodaj tam inną unikalną klasę/id i jej nadaj rodzica.
Cytat:w pół dnia stałeś się lepszym pytonistą niż kawenanowo kiedykolwiek programisto :3 ~ Riess 13.11.2018 16:28
Cytat:ale z tą nazwą to fyeem ma racje  ~ Divir 29.07.2019 16:08
Jak coś forum to http://deadly-bullet.y0.pl/index.php xdd
(06.09.2019, 20:06)tyraNt napisał(a): Jak coś forum to http://deadly-bullet.y0.pl/index.php xdd
W takim razie sprawdź dobrze rodzica kto jest online, na pewno to nie jest #tborder.
Cytat:w pół dnia stałeś się lepszym pytonistą niż kawenanowo kiedykolwiek programisto :3 ~ Riess 13.11.2018 16:28
Cytat:ale z tą nazwą to fyeem ma racje  ~ Divir 29.07.2019 16:08
Zamiast #tborder dałem .rankstyle, ale chyba nadal źle skoro nie działa xd
@Fyeem dodałem to u siebie na forum, spójrz jak to wygląda. https://gameskill.pl

JS (dodałem to na sam dół w footer):
<script type="text/javascript">
   $(function() {
 const row = $(".row"); // Rodzic: kto jest online

 const wlascicielStatus = $("#wlascicielStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
 const wlascicielRank = $(".wlasciciel"); // Klasa rangi administratora

 const moderatorStatus = $("#moderatorStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
 const moderatorRank = $(".moderator"); // Klasa rangi administratora

 // Formatowanie wyświetlania tego statusu
 const statusOnline = '<span style="color: green;">Online</span>';
 const statusOffline = '<span style="color: red;">Offline</span>';

 if (row.find(wlascicielRank).text() == "Roughster") {
   wlascicielStatus.html(statusOnline);
 } else {
   wlascicielStatus.html(statusOffline);
 }

 if (row.find(wlascicielRank).text() == "Kaneki") {
   wlascicielStatus.html(statusOnline);
 } else {
   wlascicielStatus.html(statusOffline);
 }

 if (row.find(moderatorRank).text() == "Van") {
   moderatorStatus.html(statusOnline);
 } else {
   moderatorStatus.html(statusOffline);
 }        
});
</script>

HTML:
<span class="wlasciciel"><i class="fab fa-ravelry"></i> Roughster</span> <span id="wlascicielStatus"></span>
Efekt:
[Obrazek: JyRMpzj.png]
(06.09.2019, 21:51)TSUNAMI napisał(a): @Fyeem dodałem to u siebie na forum, spójrz jak to wygląda. https://gameskill.pl

JS (dodałem to na sam dół w footer):
<script type="text/javascript">
    $(function() {
  const row = $(".row"); // Rodzic: kto jest online

  const wlascicielStatus = $("#wlascicielStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
  const wlascicielRank = $(".wlasciciel"); // Klasa rangi administratora

  const moderatorStatus = $("#moderatorStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
  const moderatorRank = $(".moderator"); // Klasa rangi administratora

  // Formatowanie wyświetlania tego statusu
  const statusOnline = '<span style="color: green;">Online</span>';
  const statusOffline = '<span style="color: red;">Offline</span>';

  if (row.find(wlascicielRank).text() == "Roughster") {
    wlascicielStatus.html(statusOnline);
  } else {
    wlascicielStatus.html(statusOffline);
  }

  if (row.find(wlascicielRank).text() == "Kaneki") {
    wlascicielStatus.html(statusOnline);
  } else {
    wlascicielStatus.html(statusOffline);
  }

  if (row.find(moderatorRank).text() == "Van") {
    moderatorStatus.html(statusOnline);
  } else {
    moderatorStatus.html(statusOffline);
  }        
});
</script>

HTML:
<span class="wlasciciel"><i class="fab fa-ravelry"></i> Roughster</span> <span id="wlascicielStatus"></span>
Efekt:
[Obrazek: JyRMpzj.png]
W szablonie index_whosonline do <div class="item"> dodaj inną klasę lub nawet ID - chodzi o to, aby było tylko jedno takie na stronie; po tym edytuj const row = $(".row"); // Rodzic: kto jest online podmieniając klasę na tą, którą dodałeś przed chwilą (to nie .row jest rodzicem). Po tym pododawaj spacje przed nickami w ifach - np. 'Roughster' -> ' Roughster'
Cytat:w pół dnia stałeś się lepszym pytonistą niż kawenanowo kiedykolwiek programisto :3 ~ Riess 13.11.2018 16:28
Cytat:ale z tą nazwą to fyeem ma racje  ~ Divir 29.07.2019 16:08
Teraz mam tak:
<div class="item statuskontakt2">

const row = $(".statuskontakt2");
ma wyglądać tak?
(07.09.2019, 09:29)TSUNAMI napisał(a): Teraz mam tak:
<div class="item statuskontakt2">
a
const row = $(".statuskontakt2");
ma wyglądać tak?
Może być, pomijając kiepsko dobraną nazwę to może być. Jeszcze spacje przed nickami.
Cytat:w pół dnia stałeś się lepszym pytonistą niż kawenanowo kiedykolwiek programisto :3 ~ Riess 13.11.2018 16:28
Cytat:ale z tą nazwą to fyeem ma racje  ~ Divir 29.07.2019 16:08
(07.09.2019, 11:06)Fyeem napisał(a):
(07.09.2019, 09:29)TSUNAMI napisał(a): Teraz mam tak:
<div class="item statuskontakt2">
a
const row = $(".statuskontakt2");
ma wyglądać tak?
Może być, pomijając kiepsko dobraną nazwę to może być. Jeszcze spacje przed nickami.

Dodałem i nic, cały czas Offline a u Kaneki nie pokazuje się w ogóle status.
(07.09.2019, 11:19)TSUNAMI napisał(a):
(07.09.2019, 11:06)Fyeem napisał(a):
(07.09.2019, 09:29)TSUNAMI napisał(a): Teraz mam tak:
<div class="item statuskontakt2">
a
const row = $(".statuskontakt2");
ma wyglądać tak?
Może być, pomijając kiepsko dobraną nazwę to może być. Jeszcze spacje przed nickami.

Dodałem i nic, cały czas Offline a u Kaneki nie pokazuje się w ogóle status.

Być może te ikony fa obok nickow powodują problem.
(07.09.2019, 11:25)Qwizi napisał(a):
(07.09.2019, 11:19)TSUNAMI napisał(a):
(07.09.2019, 11:06)Fyeem napisał(a):
(07.09.2019, 09:29)TSUNAMI napisał(a): Teraz mam tak:
<div class="item statuskontakt2">
a
const row = $(".statuskontakt2");
ma wyglądać tak?
Może być, pomijając kiepsko dobraną nazwę to może być. Jeszcze spacje przed nickami.

Dodałem i nic, cały czas Offline a u Kaneki nie pokazuje się w ogóle status.

Być może te ikony fa obok nickow powodują problem.

próbowałem dodać w różne miejsca i bez skutku.
Zauważ, że umieściłeś na stronie 2 znaczniki span o tym samym id (<span id="wlascicielStatus"></span>). Nie można tak. Dla drugiego administratora musisz zmienić tą nazwę, np. dodając 2 na końcu id.

Wtedy też musisz skopiować:
const wlascicielStatus = $("#wlascicielStatus"); // Miejsce w sidebar w kontakcie, w którym wyswietli sie status
i również tu podmienić to ID.
Cytat:w pół dnia stałeś się lepszym pytonistą niż kawenanowo kiedykolwiek programisto :3 ~ Riess 13.11.2018 16:28
Cytat:ale z tą nazwą to fyeem ma racje  ~ Divir 29.07.2019 16:08



Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości