Dołącz do zespołu ekspertów! Backend lub Frontend Developer?

Sprawdź najnowsze oferty pracy naszego partnera - 8lines.io!

Cloudflare

Założony przez  middio.

Witam.
Mam pytanie czy w mybb trzeba coś zrobić aby cloudflare dobrze działało?
hej, czy jakoś przeszedłeś czy nie dalo rady? mam ten sam problem a właściwie zastanawiam się jak zrobić żeby było dobrze. może coś podpowiesz ? z góry dzięki
Cześć!
Wiesz co zrezygnowałem z cloudflare na rzecz gcore.com tam wszystko działa mi dobrze w gcore.com masz za darmo 1000 GB danych to bardzo dużo obecnie na moim forum używam jakieś 5 GB. Trochę lepiej mi działać na tym gcore a transferu ci starczy na pewno te 1000 GB. Moje forum dopiero się rozwija ale na bank mi 1000 GB starczy dożywotnio bo to transfer na miesiąc. Używam hostingu webh na razie wszystko mi działa i jestem zadowolony. Z cloudflare miałem problemy a z gcore już raczej nie było problemów miałem lekki problem z konfiguracją bo trochę słabo znam angielski ale dałem radę

Pozdrawiam
DNS settings:
Make sure your domain's DNS records are set up correctly in your Cloudflare dashboard. The A, CNAME, MX, etc. records should be correctly pointed to your server.
Use the "Proxy" option (orange cloud) for A/CNAME records that you want to protect and optimize with Cloudflare.
SSL/TLS:
Make sure your SSL configuration is correct. Depending on your server settings, you can select either "Full" or "Full (strict)" in your Cloudflare SSL/TLS settings. It is important that an SSL certificate is installed on your server.
Enable "Always Use HTTPS" and "Automatic HTTPS Rewrites" if you want traffic to be automatically redirected to HTTPS.
Cloudflare ma różne funkcje wydajnościowe. Możesz poeksperymentować z minifikacją i innymi ustawieniami optymalizacji, aby zobaczyć, co działa najlepiej dla Twojej konfiguracji MyBB. Po wprowadzeniu tych zmian monitoruj swoją witrynę, aby upewnić się, że wszystko działa poprawnie. Jeśli napotkasz problemy, sprawdzenie analityki lub dzienników błędów Cloudflare może pomóc w ich zidentyfikowaniu.
1. Real IP of users: Add this code to your inc/init.php file to make MyBB show real IP:
  php
  if (isset($_SERVER["HTTP_CF_CONNECTING_IP"])) {
      $_SERVER['REMOTE_ADDR'] = $_SERVER["HTTP_CF_CONNECTING_IP"];
  }

2. SSL: In ACP > Configuration > Server Settings, change Forum URL to HTTPS if you are using SSL.
3. Rocket Loader: Disable if you experience problems with JavaScript.
4. Cache: Use Cloudflare cache rules for static files.
5. Development Mode: Enable when changing CSS/JS to see changes immediately.
This will ensure that Cloudflare works properly with MyBB.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości