Jak zrobić przekierowanie do moblinego stylu ze zwykłej strony

Szukam  Założony przez  VisonYT.

Adres forum:
https://foum.visonprojects.pl

Wersja silnika:
1.8.19


Opis problemu:
Witam mam pytanko, ponieważ używam wtyczki MyBB Go Mobile i o tyle jest ok, że z wersji mobilej mogę przejść na wersję komputerową forum to z wersji na komputer nie mogę przejść do wersji mobilnej. Ktoś zna kod lub link jak przejść na wersję mobilną?
Nie wiem jak ten plugin działa. Nie możesz go po prostu wybrać w wybieralce szablonu? Jeśli twój styl tego nie ma to styl domyślny ma na pewno (o ile w acp nie jest wyłączone)

Kiedyś używałem takiego pluginu, nie wiem czy konkretnie tego, ale to rozwiązanie działało.
Zastanów się, czy nie lepiej będzie ogarnąć responsywny szablon. Wszelkie zmiany będziesz wykonywać na tylko jednym stylu i lepiej to wpłynie na seo.
Nie wiem czy ten akurat styl mobilny, ale któryś z tej serii używał jeszcze prototype, które kolidowało się z pluginami niektórymi (ich kodem js w zasadzie) i powodowało to masę błędów.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html
(22.01.2019, 05:42)Divir napisał(a): Nie wiem jak ten plugin działa. Nie możesz go po prostu wybrać w wybieralce szablonu? Jeśli twój styl tego nie ma to styl domyślny ma na pewno (o ile w acp nie jest wyłączone)

Kiedyś używałem takiego pluginu, nie wiem czy konkretnie tego, ale to rozwiązanie działało.
Zastanów się, czy nie lepiej będzie ogarnąć responsywny szablon. Wszelkie zmiany będziesz wykonywać na tylko jednym stylu i lepiej to wpłynie na seo.
Nie wiem czy ten akurat styl mobilny, ale któryś z tej serii używał jeszcze prototype, które kolidowało się z pluginami niektórymi (ich kodem js w zasadzie) i powodowało to masę błędów.

Nie chcę ustawiać wybierania szablonu. A responsywny motyw? Nie chcę bo już znalazłem fajny, chce tylko odnosik przekierowujący jak jest na przykład na tym forum https://strefa-omsi.pl
Możesz takie coś osiągnąć za pomocą wybierałki właśnie. To że jest to domyślnieselect ze wszystkimi dostępnymi stylami dla danego użytkownika, nie oznacza wcale, że jest ten tag tam koniecznie obowiązkowy dla użytkownika.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html
(22.01.2019, 15:02)Divir napisał(a): Możesz takie coś osiągnąć za pomocą wybierałki właśnie. To że jest to domyślnieselect ze wszystkimi dostępnymi stylami dla danego użytkownika, nie oznacza wcale, że jest ten tag tam koniecznie obowiązkowy dla użytkownika.

To co mam zrobić?
Znalazłem coś takiego w poradniku sprzed 5 lat. Nie jestem pewien, czy będzie to działało, ale możesz sprawdzić ;)

Web => Mobile
<a href="misc.php?action=switch_version&my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}">{$lang->gomobile_mobile_version}</a>


Mobile => Web
<a href="misc.php?action=switch_version&amp;do=full&amp;my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}">{$lang->gomobile_switch_full}</a>
„Lecz biorę całą odpowiedzialność na siebie. Być może się pomyliłem. Ale przecież mylić się jest rzeczą ludzką.”
(22.01.2019, 15:15)myCreedo napisał(a): Znalazłem coś takiego w poradniku sprzed 5 lat. Nie jestem pewien, czy będzie to działało, ale możesz sprawdzić ;)

Web => Mobile
<a href="misc.php?action=switch_version&my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}">{$lang->gomobile_mobile_version}</a>


Mobile => Web
<a href="misc.php?action=switch_version&amp;do=full&amp;my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}">{$lang->gomobile_switch_full}</a>
Działa tylko, że napis jest po angielsku haha... Wiadomo jak zmienić na polski?
Możesz przetłumaczyć langi, albo podmienić w tym co dałem zmienne językowe na sztywny tekst
„Lecz biorę całą odpowiedzialność na siebie. Być może się pomyliłem. Ale przecież mylić się jest rzeczą ludzką.”
(22.01.2019, 15:45)myCreedo napisał(a): Możesz przetłumaczyć langi, albo podmienić w tym co dałem zmienne językowe na sztywny tekst

A gdzie znajde langi lub jak przerobić tą komendę? Z góry dziękuję
Prawdopodobnie w inc/languages/polish/ i plik ma w sobie gomobile. Nie używałem nigdy tłumaczeń przez ACP, ale możliwe, że tam też to znajdziesz.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html
(22.01.2019, 16:35)Divir napisał(a): Prawdopodobnie w inc/languages/polish/ i plik ma w sobie gomobile. Nie używałem nigdy tłumaczeń przez ACP, ale możliwe, że tam też to znajdziesz.

Mam problem ponieważ Polskich ogonków nie ma tylko krzaczki się robią :D
(22.01.2019, 18:36)VisonYT napisał(a):
(22.01.2019, 16:35)Divir napisał(a): Prawdopodobnie w inc/languages/polish/ i plik ma w sobie gomobile. Nie używałem nigdy tłumaczeń przez ACP, ale możliwe, że tam też to znajdziesz.

Mam problem ponieważ Polskich ogonków nie ma tylko krzaczki się robią :D

Zmień kodowanie pliku :)
(23.01.2019, 00:45)Martinex napisał(a):
(22.01.2019, 18:36)VisonYT napisał(a):
(22.01.2019, 16:35)Divir napisał(a): Prawdopodobnie w inc/languages/polish/ i plik ma w sobie gomobile. Nie używałem nigdy tłumaczeń przez ACP, ale możliwe, że tam też to znajdziesz.

Mam problem ponieważ Polskich ogonków nie ma tylko krzaczki się robią :D

Zmień kodowanie pliku :)
A jak to zrobić? ?
Jaki jest sens używania osobnego motywu na urządzenia mobilne skoro google sam sobie go nie ustawi i będzie indeksować stronę jako nieprzyjazna na urządzenia mobilne? a przypominam, że teraz wersje mobilne stron są indeksowane, więc używanie osobnego motywu na telefony to strzał w kolano. Polecam zapoznać się z podstawami css i zrobić to jak należy. Nauka podstaw css zajmie kilka dni, a same plusy z tego. No chyba, że chcesz martwe forum dla znajomych :D
Młody front-end, młody raper. Aktualnie robię sobie forum o rapie.
5!
(23.01.2019, 11:15)indovsky napisał(a): Jaki jest sens używania osobnego motywu na urządzenia mobilne skoro google sam sobie go nie ustawi i będzie indeksować stronę jako nieprzyjazna na urządzenia mobilne? a przypominam, że teraz wersje mobilne stron są indeksowane, więc używanie osobnego motywu na telefony to strzał w kolano. Polecam zapoznać się z podstawami css i zrobić to jak należy. Nauka podstaw css zajmie kilka dni, a same plusy z tego. No chyba, że chcesz martwe forum dla znajomych :D
Wydawało mi się że lepszy będzie plugin no ale cóż jeśli tak uwazasz i masz jakieś doswiadczenie to spróbuję :) pozdrawiam



Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości