Dołącz do zespołu ekspertów! Backend lub Frontend Developer?

Sprawdź najnowsze oferty pracy naszego partnera - 8lines.io!

Logowania/wylogowania - cookies

Błąd   Założony przez  gieerka.

Adres forum:
alt-coin.pl

Wersja silnika:
1.8.12

Opis problemu:
Otóż mam błąd z logowaniem/wylogowaniem głównie, lecz także z odświeżeniem nowo napisanych tematów na stronie głównej. Muszę odświeżyć całą stronę, żeby taki nowy temat się pokazał. Z logowaniem to jest tak, że po usunięciu cookies witryny u mnie w przeglądarce, mogę się zalogować, lecz potem już wylogować się nie da. Czasem wyloguje, ale trzeba odświeżyć stronę aby zobaczyć, że wylogowało/ zalogowało. 
Przejrzałem tyle tematów, że już nie wiem w sumie co robiłem, a nic nie pomogło.
Jakieś konto testowe?
login: test
hasło: test123
Przywrócić headerinclude z szablony domyślnego + podmień pliki jquery z najnowszej paczki na FTP
Podmieniłem headerinclude z default templates, ale oprócz błędu z wyświetlaniem buttonów nic to nie dało. Pliki jquery masz na myśli z najnowszej wersji mybb? Jeśli tak ,to wrzucone i bez poprawy.

Ctrl+f5 też nic nie daje.
Masz dobrze ustawione https://docs.mybb.com/1.8/faq/login/ ?
No tak, właśnie dlatego zgłupiałem bo ustawiałem poprawnie i "specjalnie" nie poprawnie resetując przy tym cache przeglądarki i efekty były podobne czyli
- albo logowało i nie chciało wylogować bez usunięcia cookies
- albo nie chce zalogować wcale

Sprawdzałem z wersją www i bez www.
I z przekierowaniem i bez. Na IE 10 i na Chrome.
Wszędzie to samo.

PS. Patrzę teraz, że bez www na samym alt-coin.pl da się zalogować, ale po odświeżeniu strony, zaś na www. wcale się nie loguje.
Może coś w htaccess?

PS2. Chmod seetings.php jest 666
W seetings jest
$settings['cookiesecureflag'] = "0";
Czy znajdzie się ktoś, kto znajdzie chwile aby pomóc? Przetrząsnąłem pół internetu, i w sumie nic nie pomogło.

Pomyślałem, że może jest sposób na automatyczne czyszczenie cookies po wciśnięciu np. Logout? Bo w tym momencie logowanie działa, wylogowanie nie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości