Swordancer
- Bywalec
- 147 45 12 4
Czasami, zwykle o podobnych porach w ciągu dnia na mojej stronie przekraczane są limity hostingowe, np. maksymalnej liczby procesów itd. rzadko, ale jednak. Nie wiedziałem co jest grane i w sumie nadal nie wiem. Zadania, które co jakiś czas są wykonywane nie stanowią problemu, a przynajmniej wszystko na to wskazuje. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to to, że coś wchodzi na stronę i ją "zawiesza". Używam Cloudflare i z czasem dokonuję tam jakiś tam okresowych zmian np. blokuję kraje z których wchodzą szkodliwe boty jak Chiny, Rosja itd dając im captchę do przejścia jak widzę, że z jakiegoś kraju boty zaczynają intensywnie męczyć stronę, potem odblokowuję i mam spokój na jakiś czas. Są jednak boty wyszukiwarek i innych serwisów, których oczywiście krajów nie mogę zablokować, ale też nie sprawiają problemów. Są też kraje zbanowane na stałe, z których nie wpuszczę nawet człowieka.
Szukając rozwiązania problemu w directadmin sprawdziłem statystyki i przekraczany jest limit ilości procesów, nie doszedłem do tego dlaczego. Porównałem jedynie godziny incydentów z logami wejść na stronę i nic ciekawego, poza tym, że przypadkiem znalazłem, że na stronę wchodzi coś, co nazywa się Inwegrobot i wchodzi na stronę częściej niż googlebot i bingbot razem wzięte. Jedną stronę odświeża czasami po 5 razy wg. logów. Oczywiście zablokowałem jego IP, bo nie mam pojęcia co to jest, w Google nie znalazłem niczego konkretnego. Adres IP, to 249.157.47.39, zbanowałem go i dałem info do robots.txt by trzymał się z daleka.
Ktoś może powiedzieć coś więcej na jego temat?
Szukając rozwiązania problemu w directadmin sprawdziłem statystyki i przekraczany jest limit ilości procesów, nie doszedłem do tego dlaczego. Porównałem jedynie godziny incydentów z logami wejść na stronę i nic ciekawego, poza tym, że przypadkiem znalazłem, że na stronę wchodzi coś, co nazywa się Inwegrobot i wchodzi na stronę częściej niż googlebot i bingbot razem wzięte. Jedną stronę odświeża czasami po 5 razy wg. logów. Oczywiście zablokowałem jego IP, bo nie mam pojęcia co to jest, w Google nie znalazłem niczego konkretnego. Adres IP, to 249.157.47.39, zbanowałem go i dałem info do robots.txt by trzymał się z daleka.
Ktoś może powiedzieć coś więcej na jego temat?
Forum: https://odjechani.com.pl Konto testowe - Login:Mybboard.pl Hasło:mybboard Posiadam link do Mybboard.pl w stopce.