Witajcie, próbuję zrobić limit kupowania losów w dodatku do NewPoints. Myślę, że jestem na dobrej drodze ale to ocenicie.
Chodzi o to że mam loterię, która losuje numer wygranego losu, a los kupuje się za kredyty NewPoints. I wszystko jest okej tylko chodzi o to że każdy może kupować dowolną ilość losów, dzięki czemu zwiększa swoją szanse na wygranie.
Chciałbym teraz ograniczyć ilość kupowanych losów do ustalonej liczby (np. 1).
Napisałem taki kod i wrzucam go do pluginu na pewno w dobrym miejscu:
Kod jakby wcale nie działa, wciąż kupuje dowolną ilość biletów. Udało mi się przed chwilą zrobić że po kupieniu jednego losa blokowało możliwość dalszego kupowania i wyświetlało error z langu newpoints_lottery_limit.
Teraz już się zgubiłem i jestem znów w kropce :/
Bardzo proszę o pomoc w dokończeniu kodu. Z góry dzięki!
Chodzi o to że mam loterię, która losuje numer wygranego losu, a los kupuje się za kredyty NewPoints. I wszystko jest okej tylko chodzi o to że każdy może kupować dowolną ilość losów, dzięki czemu zwiększa swoją szanse na wygranie.
Chciałbym teraz ograniczyć ilość kupowanych losów do ustalonej liczby (np. 1).
Napisałem taki kod i wrzucam go do pluginu na pewno w dobrym miejscu:
// LIMIT
$limit = 1;
$query = $db->simple_select('newpoints_lottery_tickets','*','uid='.$mybb->user['uid'].' AND ticket_id='.intval($ticket_id));
while($tickets_l = $db->fetch_array($query))
{
$usertickets_l = $tickets_l['ticket_id'];
$useruid_l = $tickets_l['uid'];
}
// Jeżeli ilość kupionych losów jest równa lub większa niż limit -> ERROR
if(count($useruid_l) >= $limit)
{
error($lang->newpoints_lottery_limit);
}
else
{
// Tutaj funkcja kupienia losu
Kod jakby wcale nie działa, wciąż kupuje dowolną ilość biletów. Udało mi się przed chwilą zrobić że po kupieniu jednego losa blokowało możliwość dalszego kupowania i wyświetlało error z langu newpoints_lottery_limit.
Teraz już się zgubiłem i jestem znów w kropce :/
Bardzo proszę o pomoc w dokończeniu kodu. Z góry dzięki!
Pomoc poza forum - odpłatnie.