Swordancer
- Bywalec
- 147 45 12 4
wersja skryptu MyBB:1.8.3
adres forum:http://odjechani.com.pl
Poszukuję sposobu na edycję przycisku bez konieczności edycji pluginu, aby działał poprawnie.
Tak więc to jest fragment kodu pluginy, który zmieniłem, bo jakoś nie mogę innymi sposobami zmienić wyglądu przycisku podziękuj na stronie.
Tak wyglądał pierwotnie:
Plugin ma w folderze "cache" umieszczony arkusz stylów css, ale jego edycja nic nie zmienia, co bym tam nie ruszył, to nie ma to wpływu na wygląd buttona.
Problem jest taki, że wciskając przycisk podziękuj strona się odświeża, a podziękowanie powinno być dodane od razu, bez odświeżenia. Wiem, że za to musi odpowiadać najprawdopodobniej klasa, którą w pliku php zmieniłem przez co nie działa jak należy, ale tylko tak potrafię nadać przyciskowi właściwą formę, bo edycja wspomnianego wcześniej arkusza nic nie zmienia, ładuje się tak jakby pierwotny, chyba z chyba z cache.
Aby to przetestować, możecie użyć konta - Login:Mybboard.pl Hasło:mybboard
Jakieś pomysły?
adres forum:http://odjechani.com.pl
Poszukuję sposobu na edycję przycisku bez konieczności edycji pluginu, aby działał poprawnie.
Tak więc to jest fragment kodu pluginy, który zmieniłem, bo jakoś nie mogę innymi sposobami zmienić wyglądu przycisku podziękuj na stronie.
if(!$b)
{
$post['thanks'] = "<span class=\"pbbutton\"><a data-thx=\"{$post['pid']}\" href=\"showthread.php?action=thank&tid={$post['tid']}&pid={$post['pid']}\"><i class=\"fa fa-thumbs-up\"> </i> $lang->thx_main</a></span>";
}
else if($mybb->settings['thx_del'] == "1")
{
$post['thanks'] = "<span class=\"pbbutton\"><a data-thx=\"{$post['pid']}\" href=\"showthread.php?action=remove_thank&tid={$post['tid']}&pid={$post['pid']}\"><i class=\"fa fa-thumbs-down\"> </i> $lang->thx_remove</a></span>";
}
else
Tak wyglądał pierwotnie:
if(!$b)
{
$post['thanks'] = "<a class=\"thx_btn_add\" data-thx=\"{$post['pid']}\" href=\"showthread.php?action=thank&tid={$post['tid']}&pid={$post['pid']}\"><span>$lang->thx_main</span></a>";
}
else if($mybb->settings['thx_del'] == "1")
{
$post['thanks'] = "<a class=\"thx_btn_remove\" data-thx=\"{$post['pid']}\" href=\"showthread.php?action=remove_thank&tid={$post['tid']}&pid={$post['pid']}\"><span>$lang->thx_remove</span></a>";
}
else
Plugin ma w folderze "cache" umieszczony arkusz stylów css, ale jego edycja nic nie zmienia, co bym tam nie ruszył, to nie ma to wpływu na wygląd buttona.
Problem jest taki, że wciskając przycisk podziękuj strona się odświeża, a podziękowanie powinno być dodane od razu, bez odświeżenia. Wiem, że za to musi odpowiadać najprawdopodobniej klasa, którą w pliku php zmieniłem przez co nie działa jak należy, ale tylko tak potrafię nadać przyciskowi właściwą formę, bo edycja wspomnianego wcześniej arkusza nic nie zmienia, ładuje się tak jakby pierwotny, chyba z chyba z cache.
Aby to przetestować, możecie użyć konta - Login:Mybboard.pl Hasło:mybboard
Jakieś pomysły?
Forum: https://odjechani.com.pl Konto testowe - Login:Mybboard.pl Hasło:mybboard Posiadam link do Mybboard.pl w stopce.