Dodanie tabelki "Informacje" w wątku
Do CSS:
Do szablonu postbit_author_user (opis posta):
.infoUser {
border-top: 1px solid #ccc;
border-bottome: 1px solid #ccc;
text-align: center;
padding: 0.4px;
}
<div class="infoUser">Informacje</div>
Prośby na PW dotyczące wsparcia z problemami będą ignorowane. Pomoc poza forum - odpłatna; kontakt: snakemybboard@gmail.com.
Wydaje mi się że lepiej będzie wziąść zawartość szablonu "postbit_author_user" (Opis Posta) w centera i wyśrodkować informacje.
Będzie to wtedy wyglądać bardziej estetycznie.
Pomogłem?
Kliknij "Pomógł"
To nic nie kosztuje a dużo dla mnie znaczy.
Dj_Szymek napisał(a):Wydaje mi się że lepiej będzie wziąść zawartość szablonu "postbit_author_user" (Opis Posta) w centera i wyśrodkować informacje.
Niezbytnio to rozumiem, możesz jaśniej ? (Zielony jestem w tym)
... .....
Szymkowi chodziło o to byś wycentrował blok z informacjami typu ilość postów -> obecnie przylega do lewej, ładniej będzie [według niego] wyśrodkowane.
Co do tych linii - domyślnie div nadrzędny ma ustawiony margines wewnętrzny (padding). Możesz albo przebudować strukturę, albo próbować wymusić marginesy na zasadzie margin-left: -XXpx; (gdzie XX to liczba) i ustalić szerokość diva stałą, np. width: 300px;
//Edit:
Dodaj do .informacjeUser
Tak się nie powinno robić, ale wizualnie działa - przynajmniej u mnie.
Co do tych linii - domyślnie div nadrzędny ma ustawiony margines wewnętrzny (padding). Możesz albo przebudować strukturę, albo próbować wymusić marginesy na zasadzie margin-left: -XXpx; (gdzie XX to liczba) i ustalić szerokość diva stałą, np. width: 300px;
//Edit:
width: 120%;
margin-left: -20px;
Dodaj do .informacjeUser
Tak się nie powinno robić, ale wizualnie działa - przynajmniej u mnie.
"Try not. Do... or do not. There is no try."
Poświęć 5 minut. Nie bądź ignorantem! - Jak zbadać element?
Musisz do tego stworzyć jakby 3 osobne <div>.
| góra |
| środek |
| dół |.
| góra |
| środek |
| dół |.
Prośby na PW dotyczące wsparcia z problemami będą ignorowane. Pomoc poza forum - odpłatna; kontakt: snakemybboard@gmail.com.
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości