Witaj nowe MyBB!
MyBB 1.8 już jest! Jak informuje nas oficjalny support mybboard została wydana 1 wersja Developerska MyBB 1.8. (Informacja dzięki DobreProgramy )
Cytat:Co niesie ze sobą nowa aktualizacja?Download + zgłaszanie błędów: http://community.mybb.com/thread-138326-...#pid998057
Zmiany mimo wszystko są dosyć spore, może dlatego, że dotyczą głównie sfery wizualnej. Użytkowników wita nowy instalator, nowa skórka forum (niestety nadal brak zintegrowanego rozwiązania dla urządzeń mobilnych), a także nowy wygląd panelu administracyjnego. Przezroczystą, ale bardzo ważną zmianą jest zastąpienie stosowanego do tej pory javascripowego frameworka Prototype przez bardzo popularny jQuery. Pozwolić to ma na większą zgodność z licznymi dodatkami, a także ułatwienie ich rozwoju. Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami w tej wersji zadebiutował także mechanizm kosza. Po aktywacji odpowiedniej funkcji usuwane posty i tematy nie są faktycznie usuwane, a jedynie ukrywane i możliwe do przywrócenia (tzw. „soft delete”). Podczas pisania nowych wiadomości widać z kolei zupełnie nowy edytor WYWIWYG mający na celu ułatwienie formatowania wiadomości. Dla użytkowników istotną zmianą może być także integracja z systemem awatarów Gravatar, czyli scentralizowany system ich wyświetlania na podstawie używanego przez konkretną osobę adresu email.
Nowe wydanie jest oznaczone jako wersja Alpha i w żadnym wypadku nie nadaje się do używania w środowisku produkcyjnym chociażby ze względu na możliwość istnienia luk bezpieczeństwa. Warto także dodać, że póki co wydanie to nie jest oficjalnie wspierane przez grupę zajmującą się pomocą techniczną, więc nie ma co szukać pomocy na oficjalnym forum MyBB. Wydanie zostanie nim objęte dopiero w późniejszym okresie. Całość jest dostępna w serwisie GitHub i na oficjalnym forum projektu, każdy może pobrać pakiet, przetestować go, zapoznać się z wdrożonymi zmianami, a także zgłosić ewentualne odkryte problemy.
Ja już osobiście zainstalowałem i testuje, bardzo mi się podoba - moim zdaniem jest bardziej intuicyjny dla nowych użytkowników. Jeszcze sporo prac bo jest kilka błędów które rażą na starcie ale jest spory postęp!
Matslom napisał 22.01.2014, 22:19:
Jak już tak zrzynasz cały tekst od kogoś to chociaż weź to w [quote]
Jak już tak zrzynasz cały tekst od kogoś to chociaż weź to w [quote]