Cześć, o tuż chciałem zrobić banlistę do MC (nie widziałem nigdzie darmowej do pobrania) w formie pluginu i pliku *.php (do głównego katalogu). Z jakch plików korzystać i kodów do pobrania danych z serwera? Czy trzeba prze konfigurować też plugin na bany/warny/kicki (w banliście będą warny/bany/kicki)? Serwer stoi na VPS.
Banlista MC -> Z jakich plików korzystać?
Może lepiej powiedz jakiego pluginu do banów używasz...? Bany są zapisywane do bazy danych, czy zwyczajnych plików? Jak wyglada kawałek takiej listy?
Nie używam pluginu (jeśli chodzi o serwer), standardowy od bukkita. A co do banów są zapisywane w plikach (jeśli trzeba możemy przenieść na bazę).
Znalazłem na mpcforum takie kody od kolesia:
Bany:
Kicki:
Warny:
Jak coś to nie mój serwer tylko kolegi tutaj masz jego dane kontaktowe:
GG: 25146760
TeamSpeak: 188.165.175.7:9987
Znalazłem na mpcforum takie kody od kolesia:
Bany:
//////////////////////////////////////////////////////////BANY/////////////////////////////////////////////////////////
$c = mysql_fetch_row($odpowiedz);
$ilosc_banow = $c[0];
try{
$pager = new Pager('strona');
$pager->SetTotalRecords($ilosc_banow);
$pager->Make(true);
$pag = $pager->Render();
$start = $pager->GetIndexRecordStart();
$end = $pager->GetIndexRecordEnd();
}
catch (Exception $e) {
echo $e->getMessage();
}
$odpowiedz = mysql_query("SELECT * FROM `".$tabela."` WHERE type='0' ORDER BY id DESC LIMIT ".$start." , ".($end - $start + 1)."");
while($belka = mysql_fetch_assoc($odpowiedz)){
//////////////////////////////////////////////////////////BANY//////////////////////////////////////////////////////////
Kicki:
//////////////////////////////////////////////////////////KICKI/////////////////////////////////////////////////////////
$c = mysql_fetch_row($odpowiedz);
$ilosc_zgloszen = $c[0];
try{
$pager->SetTotalRecords($ilosc_zgloszen);
$pager->Make(true);
$pag = $pager->Render();
}
catch (Exception $e) {
echo $e->getMessage();
}
$odpowiedz = mysql_query("SELECT * FROM `".$tabela."` WHERE type='3' ORDER BY id DESC LIMIT ".$start." , ".($end - $start + 1)."");
//////////////////////////////////////////////////////////KICKI//////////////////////////////////////////////////////////
Warny:
//////////////////////////////////////////////////////////WARNY//////////////////////////////////////////////////////////
$ilosc_warnow = $c[0];
try{
$pager->SetTotalRecords($ilosc_warnow);
$pager->Make(true);
$pag = $pager->Render();
}
catch (Exception $e) {
echo $e->getMessage();
}
$odpowiedz = mysql_query("SELECT * FROM ".$tabela." WHERE type='2' ORDER BY id DESC LIMIT ".$start." , ".($end - $start + 1)."");
//////////////////////////////////////////////////////////WARNY//////////////////////////////////////////////////////////
Jak coś to nie mój serwer tylko kolegi tutaj masz jego dane kontaktowe:
GG: 25146760
TeamSpeak: 188.165.175.7:9987
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości