wersja skryptu MyBB:1.6.10
adres forum:zaprogramuj.tk
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Witam.
Mam problem z bocznym panelem. Niby wszystko dobrze dodane, a jednak mam takie artefakty:
</br>
Chciałbym, aby działy były przesunięte w lewo, a sidebox był pionowo, tak jak czerwone linie. Wcześniej dodałem identyczny kod i było ok. Skusiłem się na zrobienie zwijanego box'a, który mi się nie spodobał. Wykonałem go według tego tematu.
Na chwilę bieżącą mój szablon index wygląda tak:
Usunąłem nowo-utworzone pliki JavaScript z folderu /root/jscripts/, a także przywróciłem do stanu wcześniejszego headerinclude. Ba, zainstalowałem nawet od nowa styl, dodałem kod z sidebox'em i...... i nic. Efekt taki sam. Najlepsze jest to, że przed zrobieniem zwijanego box'a ten kod działał.
Jakieś pomysły?
Jeżeli trzeba Wam jakiś szablon piszcie - na pewno dodam.
adres forum:zaprogramuj.tk
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Witam.
Mam problem z bocznym panelem. Niby wszystko dobrze dodane, a jednak mam takie artefakty:
</br>
Chciałbym, aby działy były przesunięte w lewo, a sidebox był pionowo, tak jak czerwone linie. Wcześniej dodałem identyczny kod i było ok. Skusiłem się na zrobienie zwijanego box'a, który mi się nie spodobał. Wykonałem go według tego tematu.
Na chwilę bieżącą mój szablon index wygląda tak:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
<div class="redmessage"><div class="messagetitle">Mogą wystąpić problemy z działaniem forum. Pracujemy nad szablonem!</div></div>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tr>
<td valign="top" style="padding-right: 20px" >
{$forums}
{$boardstats}
</td>
<td valign="top" width="170">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="4" class="tborder">
<tr>
<td class="thead"><strong>TYTUŁ</strong></td>
</tr>
<tr>
<td class="trow1">ZAWARTOŚĆ (tekst, html, JS)</td>
</tr>
</table><br />
</td>
</tr>
</table>
<br style="clear: both" />
{$footer}
</body>
</html>
Usunąłem nowo-utworzone pliki JavaScript z folderu /root/jscripts/, a także przywróciłem do stanu wcześniejszego headerinclude. Ba, zainstalowałem nawet od nowa styl, dodałem kod z sidebox'em i...... i nic. Efekt taki sam. Najlepsze jest to, że przed zrobieniem zwijanego box'a ten kod działał.
Jakieś pomysły?
Jeżeli trzeba Wam jakiś szablon piszcie - na pewno dodam.