wersja skryptu MyBB: 1.6.8
adres forum:
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):
Wykupiłem serwer w którym umieściłem całe forum. Jednak ma on bardzo nie przyjazny dla użytkownika adres (trudny do zapamiętania), tak więc wykupiłem domenę w serwisie home.pl a następnie ją przekierowałem do mojego forum. Jednak domena maskuje cały adres. Przez co gdy użytkownicy będą chcieli podać komuś adres do konkretnego tematu, nie będą mogli tego zrobić. Po kontakcie z pomocą powiedzieli mi, że należy zrobić coś w pliku ".htaccess".
Najlepsze co chciałbym uzyskać to (nie wiem czy jest możliwe, więc jest to w formie zapytania).
obecny adres: www.bardzonieprzyjemnyadres.mygate.pl/forum
wykupiona domena: adres.pl
chciałbym aby po wpisaniu adres.pl wyświetlało się wszystko po "/forum"
czyli np.
adres.pl/index.php
adres.pl/newtgread.php
itd.
Czy jest to w ogóle możliwe? jeżeli tak jak to wykonać?
Jeżeli nie to chociaż jak zrobić by nie maskowało adresu?
adres forum:
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):
Wykupiłem serwer w którym umieściłem całe forum. Jednak ma on bardzo nie przyjazny dla użytkownika adres (trudny do zapamiętania), tak więc wykupiłem domenę w serwisie home.pl a następnie ją przekierowałem do mojego forum. Jednak domena maskuje cały adres. Przez co gdy użytkownicy będą chcieli podać komuś adres do konkretnego tematu, nie będą mogli tego zrobić. Po kontakcie z pomocą powiedzieli mi, że należy zrobić coś w pliku ".htaccess".
Najlepsze co chciałbym uzyskać to (nie wiem czy jest możliwe, więc jest to w formie zapytania).
obecny adres: www.bardzonieprzyjemnyadres.mygate.pl/forum
wykupiona domena: adres.pl
chciałbym aby po wpisaniu adres.pl wyświetlało się wszystko po "/forum"
czyli np.
adres.pl/index.php
adres.pl/newtgread.php
itd.
Czy jest to w ogóle możliwe? jeżeli tak jak to wykonać?
Jeżeli nie to chociaż jak zrobić by nie maskowało adresu?