flash vs HTML 5?
jak dobrze kojarzę, te znaczniki ( mediowe ), podobnie jak obiekt, mają obsługiwać ... kurde zapomniałem jak się to nazywa
w każdym razie jak nie działa jedno, to próbuje uruchomić to, co jest w znaczniku "poniżej"
może to będzie bardziej zrozumiałe
<object data="versja1">
<object data="versja2">
a ^@*& z tym, nic nie działa ;P
</object>
</object>
czyli najpierw próbuje odpalić wersję pierwszą, jak nie działa to drugą a jak i ta nie działa to wyświetli się "ładny" napis
więc problemu na tym polu raczej nie widzę
widziałem nawet taki przykład, ze względu na różne standardy "filmowe" - jedne przeglądarki jadą na mp4 jakaś chyba na ogm, to właśnie było takie ładne drzewko, odpal mp4, jak tu nie działa to ogm, jak nie to flash a jak nie ... wyświetl obrazek
ale wracając do tematu
IE i 100% poprawnego parsowania kodu ... kto w to uwierzy ?
nie znam takiej przeglądarki, co by wszystkie ( dosłownie WSZYSTKIE ) standardy wspierała, a IE z tak długą historią olewania wszystkiego ... a raczej wprowadzania na siłę własnych wersji standardów, nie będzie wyjątkiem. nie wierzę, by sam fakt, że za projektem stoi niezaprzeczalnie spora firma i sporo ludzi za pieniądze ( dobra motywacja ^_^'' ) nad tą przeglądarką pracuje, miało spowodować, że nagle stanie się ona najlepszą ( pod względem obsługi standardów itp. ) przeglądarką jaką widział świat
w zasadzie bardziej ciekaw jestem, czy wreszcie naprawią obsługę jednego z 3 ( tak, aż 3 ) okien, jakie można wyświetlić w javascript
jak ktoś nie wie o co chodzi ...
WebBugTrack
artykuł początkowo dotyczył IE7, ale jest aktualizowany i oto co można znaleźć w nagłówku:
Cytat:Affects: IE5, IE5.5, IE6, IE7, IE8, IE9 PP1, IE9 PP2
Note this issue affects all versions of IE, but any version of IE below 5 is ignored.
ten bug stwarza problemy np na forach ... właśnie to wspaniałe okienko odpala się gdy klikamy na przyciski w edytorze posta, a zwróciłem na to uwagę dopiero pisząc plugin MyBBCoder - 3 linie tekstu do wyświetlenia dla IE to już niestety za dużo
PS
Midori chętnie wypróbuję
już sama nazwa mi się podoba ^_^
edit:
PPS
SRWare Iron jeszcze bardziej mi się podoba ;P