18.01.2015, 13:39
LikeLoveHate
18.01.2015, 14:44
PSD zazwyczaj jest w paczkach, więc odeślę Cię tam, skąd wziąłeś te demo rang.
18.01.2015, 14:45
Nie było go w paczce.. Nie jestem aż tak głupi :p
LikeLoveHate
18.01.2015, 14:48
No to jak nie umiesz zrobić podobnych, bo nie znasz się kompletnie na np. Photoshopem, to zły dział wybrałeś
Ewentualnie napisz do tego kogoś, kto wykonał te rangi.
Ewentualnie napisz do tego kogoś, kto wykonał te rangi.
18.01.2015, 14:50
W tle nad rangami masz napis z jakiego forum te rangi pochodzą, a w prawym dolnym rogu jest napisany autor.
Dlaczego nie spytasz się Bako czy udostępniłby Ci .psd?
Dlaczego nie spytasz się Bako czy udostępniłby Ci .psd?
18.01.2015, 14:54
Cóż, pisałem na jego forum już 3 dni temu, wątek dalej tam jest, ale 0 reakcji ;pp
LikeLoveHate
18.01.2015, 14:55
No to napisz w dziale giełda, ewentualnie sam spróbuj coś zrobić, bo nikt za Ciebie pracy nie będzie wykonywał.
18.01.2015, 14:57
Ale ja pytam o pomoc w zrobieniu tego a nie wykonaniu -,- Instrukcja.
LikeLoveHate
18.01.2015, 15:07
Przecież jak coś już robiłeś w PSie, to sam to powinieneś wykonać patrząc na "wynik". kilka warstw i kilka grup tu jest na pewno.
18.01.2015, 15:41
Jestem dosłownie zielony w tych sprawach ;-; Proszę o pomoc!
18.01.2015, 15:49
Poradników jest np. tutaj http://grafifor.pl/Forum-photoshop Wystarczy chcieć.
18.01.2015, 18:02
Poniżej daję instrukcje, jednak nazwy funkcji napiszę po angielsku, bo do takiej terminologii jestem przyzwyczajony:
1. Tworzysz zaokrąglony prostokąt (ja robię to tak, że tworzę sobie cztery kółka w rogach obrazu o odpowiednich wymiarach i resztę potem zamalowuję, ale są inne, jeszcze łatwiejsze sposoby)
2. Wchodzisz w blending options (opcje mieszania warstwy z prostokątem)
3. Włączasz Gradient Overlay [nałożenie gradientu?], z listy wyboru wybierasz sobie jakiś gradient trzykolorowy (niebieski-żółty-niebieski bodajże jest w domyślnych) i zamieniasz kolory na jakie Ci tam pasują
4. Włączasz stroke [po polsku bodajże to się zwie obrys], wybierasz opcję inside [do środka] i ustawiasz interesujący Cię kolor
5. Wychodzisz z opcji warstwy, zatwierdzając zmiany
6. Tworzysz nową warstwę, używając opcji zaznaczenia eliptycznego, zaznaczasz odpowiedni fragment obrazka (być może będziesz musiał nieco oddalić widok, by to ładnie objąć) i wypełniasz zaznaczenie białym kolorem.
7. Ustawiasz krycie warstwy z poświatą na jakieś 5-10%
8. Dodajesz napis z cieniem (Blending options > drop shadow [rzucanie cienia / cień zewnętrzny?], opcja multiply [mnożenie], z kolorem się pobaw)
Done! :p
1. Tworzysz zaokrąglony prostokąt (ja robię to tak, że tworzę sobie cztery kółka w rogach obrazu o odpowiednich wymiarach i resztę potem zamalowuję, ale są inne, jeszcze łatwiejsze sposoby)
2. Wchodzisz w blending options (opcje mieszania warstwy z prostokątem)
3. Włączasz Gradient Overlay [nałożenie gradientu?], z listy wyboru wybierasz sobie jakiś gradient trzykolorowy (niebieski-żółty-niebieski bodajże jest w domyślnych) i zamieniasz kolory na jakie Ci tam pasują
4. Włączasz stroke [po polsku bodajże to się zwie obrys], wybierasz opcję inside [do środka] i ustawiasz interesujący Cię kolor
5. Wychodzisz z opcji warstwy, zatwierdzając zmiany
6. Tworzysz nową warstwę, używając opcji zaznaczenia eliptycznego, zaznaczasz odpowiedni fragment obrazka (być może będziesz musiał nieco oddalić widok, by to ładnie objąć) i wypełniasz zaznaczenie białym kolorem.
7. Ustawiasz krycie warstwy z poświatą na jakieś 5-10%
8. Dodajesz napis z cieniem (Blending options > drop shadow [rzucanie cienia / cień zewnętrzny?], opcja multiply [mnożenie], z kolorem się pobaw)
Done! :p