Pracuję jako programista już 5 lat i zastanawiam się nad rozwojem kariery. Szef mówi że powinienem rozwijać kompetencje miękkie bo same umiejętności techniczne to za mało żeby awansować. Szczerze? Trochę mnie to wkurza bo przecież jestem dobry w tym co robię. Czy faktycznie teraz każdy musi być takim komunikatywnym liderem czy może po prostu szukać firm które doceniają ekspertów?
Rozwój kariery
No wiesz, trochę rozumiem twoje zdenerwowanie ale niestety szef ma rację. Sama widzę to w swojej firmie - najlepsi technicznie ludzie często tkwią na tych samych stanowiskach latami bo nie potrafią się dogadać z innymi działami albo nie umieją wytłumaczyć swoich pomysłów zarządowi. To jest frustrujące ale taka jest rzeczywistość. Oczywiście są firmy gdzie możesz być czystym ekspertem i dobrze zarabiać, ale nawet tam pewien poziom komunikacji jest potrzebny. Nie musisz być jakimś super charyzmatycznym mówcą, chodzi bardziej o to żeby potrafić wytłumaczyć skomplikowane rzeczy prostym językiem i współpracować z ludźmi którzy nie kumają technologii. Ja wiem że to denerwujące bo wolisz siedzieć i kodować niż gadać na spotkaniach, ale jeśli chcesz realnie wpływać na projekty i zarabiać więcej to bez tego ciężko. Nie oznacza to że musisz przestać być ekspertem, raczej dodać do tego inne umiejętności. Myślę że warto spróbować zamiast od razu odrzucać ten pomysł, może Cię to nawet zaskoczy pozytytywnie. A jak naprawdę będzie Ci to nie pasować to zawsze możesz szukać dalej firm które cenią czysto techniczne podejście, takie tez istnieją. Możesz przeczytać sobie https://eventis.pl/artykul/jakie-kompete...wcow-id262
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości