Zewnętrzna strona z funkcjami mybb

Założony przez  adi888.

Witam, posiadam na serwerze forum na silniku mybb. Forum to www.ptg-rp.pl

Posiadam podpiętą subdomenę o nazwie "game" (www.ptg-rp.pl/game).
Chcę w tej subdomenie stworzyć plik php w którym będę mógł korzystać z funkcji mybb. 
Problem mam taki że nie wiem jak zdefiniować mybb w folderze subdomeny, w folderze głównym mi działa :/. 

[Obrazek: 59994875_2197268900394518_42488972219252...e=5D70BCA6]

[Obrazek: 59713328_2197268917061183_26315141099332...e=5D74AA71]

[Obrazek: 59667382_2197269500394458_56191330722984...e=5D5B1353]


Tutaj kod z małym editem niż na ss, kombinuję już na wszelkie sposoby i nic :( jedynie zadziałało jak wrzuciłem folder inc oraz global.php z głównego folderu do folderu subdomeny "game" :D Ale tak to chyba nie powinno się robić?

<?php

ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

define('IN_MYBB', 1); 

require_once "./global.php";
require_once "./inc/init.php";
require_once "./inc/functions_user.php";



$userID = $mybb->user['uid'];
if($userID == 0)
{
echo 'nie ma mowy';


else
{


}


?>
To nie jest subdomena. Nie wiem gdzie umieszczasz ten plik ale require_once __DIR__ .'/../global.php może być tym czego szukasz.
Warning: require_once(/home/so352/domains/ptg-rp.pl/public_html/game/../inc/global.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/so352/domains/ptg-rp.pl/public_html/game/testing.php on line 9

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/so352/domains/ptg-rp.pl/public_html/game/../inc/global.php' (include_path='.:/opt/alt/php73/usr/share/pear') in /home/so352/domains/ptg-rp.pl/public_html/game/testing.php on line 9

<?php

ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

define('IN_MYBB', 1); 

require_once __DIR__ .'/../inc/global.php';
require_once __DIR__ .'/../inc/init.php';


$userID = $mybb->user['uid'];
if($userID == 0)
{
echo 'nie ma mowy';


else
{


}


?>


}


?>

Ten plik umieszczam w folderze game

[Obrazek: 9Cfcrm3.png]
Wysłałem szybciej niż pomyślałem, poprawiłem swój poprzedni post. Spróbuj z taką scieżką.
Zadziałało! :3

Można się dowiedzieć co było źle we wcześniejszym poście?

Oczywiście dzięki za szybką pomoc :]
Po prostu błędna ścieżka. Poczytaj jak chcesz sobie o ścieżkach względnych i bezwzględnych.
Witam, stworzyłem taki testowy plgulin i teraz zastanawiam się jak w pluglinie wpiąć jakiś plik css. Czy po prostu dodając go za pomocą link rel, jeżeli tak to w którym miejscu? Na samej górze poza funkcjami plgulinu czy może w funkcji w której potrzebuje danego stylu? Drugie pytanie to jak skorzystać z stylu forum np z klasy tborder
Spróbuj może coś z kombinować jak tutaj https://github.com/TechyZeldaNerd/The-In...outbox.php
Na dobrą sprawę wystarczy wyswietlic zawartosc szablonu headerinclude.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html
To teraz trochę się pogubiłem, chodzi mi tylko o użycie danej klasy z global css'a forum.
Przecież style są niezabezpieczone, no bo jak? :D
Podlinkuj jako hardcoded:
https://your-super-topsecret-website.com/themes/your-theme/global.css
(19.05.2019, 15:35)Qwizi napisał(a): spróbuj może coś z kombinować jak tutaj https://github.com/TechyZeldaNerd/The-In...outbox.php
(19.05.2019, 19:02)Divir napisał(a): Na dobrą sprawę wystarczy wyswietlic zawartosc szablonu headerinclude.

Możesz zrobić to lub to, obydwie opcje zadziałają przy poprawnym wykonaniu.

Plusem (ale i zarazem minusem) mojego rozwiązania jest to, że dodajesz cały headerinclude z innych podstron do twojej podstrony. Masz cały js i css ten co na forum, możesz go używać. Nie wiem tylko czy aż tyle potrzebujesz.

Jednak jak chcesz użyć rozwiązania Qwiziego, to radziłbym załadować arkusz przez link zamiast importu w css. Czyli zamiast tagu style dodajesz tag link:
<link rel="stylesheet" href="cache/themes/theme<?php echo $tid ?>/global.css">

Rozwiązanie b360 jest ok jeśli nie będziesz zmieniał stylu lub będziesz pamiętać o zmianie jego id.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html



Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości