Błąd z okienkiem emotek

Błąd   Założony przez  ever.

Adres forum:
https://ptg-rp.pl/


Wersja silnika:
1.8.19


Opis problemu:
Wersja PHP: 7.2.13

Witam, mam pewien problem mianowicie po kliknięciu "emotikony w sb" otwiera się okienko modal z emotikoanami, ale przy próbie zamknięcia tego okienka wyświetla się taki błąd w konsoli:

general.js?ver=1806:693 Uncaught RangeError: Maximum call stack size exceeded
    at t.modal.$.modal.close [as oldCloseFunction] (general.js?ver=1806:693)
    at t.modal.$.modal.close [as oldCloseFunction] (general.js?ver=1806:695)
    at t.modal.$.modal.close [as oldCloseFunction] (general.js?ver=1806:695)
    at t.modal.$.modal.close [as oldCloseFunction] (general.js?ver=1806:695)
    at t.modal.$.modal.close [as oldCloseFunction] (general.js?ver=1806:695)
    at t.modal.$.modal.close [as oldCloseFunction] (general.js?ver=1806:695)
    at t.modal.$.modal.close [as oldCloseFunction] (general.js?ver=1806:695)
    at t.modal.$.modal.close [as oldCloseFunction] (general.js?ver=1806:695)
    at t.modal.$.modal.close [as oldCloseFunction] (general.js?ver=1806:695)
    at t.modal.$.modal.close [as oldCloseFunction] (general.js?ver=1806:695)

SS: https://imgur.com/Uq1Oq83

Z góry dziękuję za pomoc.
Podaj konto testowe, przeprowadź weryfikację plików. Na innych stylach też ten problem występuje? Chodzi głównie o domyślny styl mybb.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html
(15.01.2019, 15:53)Divir napisał(a): Podaj konto testowe, przeprowadź weryfikację plików. Na innych stylach też ten problem występuje? Chodzi głównie o domyślny styl mybb.

Nie, na domyślnym stylu problem nie występuje.
Konto testowe:
login: test
haslo: qwerty
https://i.imgur.com/CEINWFm.png

Nie pamiętam w jakim szablonie to siedzi, musisz szukać coś typu "smilies", "modal". Dodasz spację po div i zobaczymy wtedy.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html
(15.01.2019, 21:32)Divir napisał(a): div
Dodałem, ale niestety  nic się nie zmieniło :/

<div class="modal">
 <div style="overflow-y: auto; max-height: 400px;" class="modal_{$pid}">
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
<tr>
<td class="thead" colspan="4"><strong>{$lang->smilies_listing} </strong></td>

</tr>
<tr>
<td class="tcat" colspan="4"><span class="smalltext">Chcesz więcej emotikonów? Napisz propozycję do webmastera forum z pasującą emotką, a może zostanie dodana.</span></td>
</tr>
{$smilies}
</table>
</div>
</div>
W takim razie musisz sprawdzić zmodyfikowane szablony. Ten plugin ci to ułatwi: https://community.mybb.com/mods.php?action=view&pid=141
Można teoretycznie edytować ten general.js co wyrzuca błędy i zrobić inne rozwiązanie zamykania modali, ale wtedy mógłbyś mieć problemy przy aktualizacji.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html
(16.01.2019, 03:07)Divir napisał(a): W takim razie musisz sprawdzić zmodyfikowane szablony. Ten plugin ci to ułatwi: https://community.mybb.com/mods.php?action=view&pid=141
Można teoretycznie edytować ten general.js co wyrzuca błędy i zrobić inne rozwiązanie zamykania modali, ale wtedy mógłbyś mieć problemy przy aktualizacji.

Niestety, ale szablon smiles modal czy jakoś tak jest taki sam jak domyślny :/ 
Może gdzieś indziej to siedzi?
Sprawdziłem jak przeglądarka renderuje dom. ctrl+shift+i i zobaczysz, że twoja sekcja head jest pusta, a wszystko ląduje pod nią. Nie wiem czy to jest przyczyna tego błędu, ale będzie to powodowało inne błędy z pewnością. 
Spróbuj sprawdzić szablony, które są generowane jako pierwsze. Chrome mi generuje tam specjalny znak spacji, który ma 0 długości. Powinien on być w szablonie htmldoctype, ale nie gwarantuje. Warto spróbować bez pluginów i upewnić się, że ma się wszystkie pliki mybb oryginalne (w acp masz do tego opcję).
Skopiuj AB które dałem poniżej do paska adresu, kliknij za B i spróbuj strzałką w lewo przejść kursorem przed A. Zauważ ile prób ci to zajmie (chyba że parser mybb wyrzuci ten znak przy publikacji posta, zobaczymy).

AB
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html
(16.01.2019, 17:28)Divir napisał(a): Sprawdziłem jak przeglądarka renderuje dom. ctrl+shift+i i zobaczysz, że twoja sekcja head jest pusta, a wszystko ląduje pod nią. Nie wiem czy to jest przyczyna tego błędu, ale będzie to powodowało inne błędy z pewnością.
Spróbuj sprawdzić szablony, które są generowane jako pierwsze. Chrome mi generuje tam specjalny znak spacji, który ma 0 długości. Powinien on być w szablonie htmldoctype, ale nie gwarantuje. Warto spróbować bez pluginów i upewnić się, że ma się wszystkie pliki mybb oryginalne (w acp masz do tego opcję).
Skopiuj AB które dałem poniżej do paska adresu, kliknij za B i spróbuj strzałką w lewo przejść kursorem przed A. Zauważ ile prób ci to zajmie (chyba że parser mybb wyrzuci ten znak przy publikacji posta, zobaczymy).

AB
Szukam szukam i nie mogę znaleźć przyczyny wywalania head :(
Na początek spróbuj usunąć ten znak o którym pisałem wyżej. W ogóle masz dwa tagi html zaczynające stronę. Możesz podesłać tutaj cały ten szablon.

Możesz spróbować użyć tego: https://community.mybb.com/mods.php?action=view&pid=664 ale nie wydaje mi się, że on pomoże z tym znakiem.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html
(17.01.2019, 19:31)Divir napisał(a): Na początek spróbuj usunąć ten znak o którym pisałem wyżej. W ogóle masz dwa tagi html zaczynające stronę. Możesz podesłać tutaj cały ten szablon.

Możesz spróbować użyć tego: https://community.mybb.com/mods.php?action=view&pid=664 ale nie wydaje mi się, że on pomoże z tym znakiem.
To jest problem z indexem z tego co widzę, bo jeśli wejdę w byle jaki link na forum wszystko z head jest na swoim miejscu :/ Tylko co to może powodować?
Niżej masz cały szablon index zobacz, może coś się nie zgadza i przez to wywala.

<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
   <script type="text/javascript">
       lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
       lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
       </script>
</head>
<body>
{$header}
{$serversboard}
{$dvz_shoutbox}
<script>
$('#homenav').addClass('active');
</script>
   <div class="leftbox">
    {$forums}
   </div>


<div class="topstats">
<div class="topstats rightbox">
  <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="5" class="tborder" >
<tbody>
<span style="color: black;">Wstępna data startu serwera: <br><b>17.02.2019 19.00</b><br>
<i>Postęp prac nad GameMode (14%)</i></br></span>
<progress value="14" max="100" style="width: 100%;"/>
           <tr><td class="thead" colspan="1"><strong>Szybkie linki</strong></td></tr>
           <tr>
                 
               </tr>
               <tr>
                   <td class="trow2 fastlinks">
                      <center><a href="samp://80.72.41.158:7714"><img src="https://ptg-rp.pl/images/nasze/obrazki/consamp.png" alt="Kliknij tutaj aby połączyć się z serwerem" width="200" height="50"></a></center>
<center><a href="ts3server://188.165.22.92:9956"><img src="https://ptg-rp.pl/images/nasze/obrazki/conts3.png" alt="Kliknij tutaj aby połączyć się z serwerem" width="200" height="50"></a></center>
<center><a href="https://ptg-rp.pl/forumdisplay.php?fid=24"><img src="https://ptg-rp.pl/images/nasze/obrazki/ub.png" alt="Złóz podanie o unbana" width="200" height="50"></a></center>
<center><a href="https://ptg-rp.pl/forumdisplay.php?fid=15"><img src="https://ptg-rp.pl/images/nasze/obrazki/regulaminforum.png" alt="Regualmin forum" width="200" height="50"></a></center>
<center><a href="https://ptg-rp.pl/forumdisplay.php?fid=16"><img src="https://ptg-rp.pl/images/nasze/obrazki/regulaminsamp.png" alt="Regualmin serwera" width="200" height="50"></a></center>
<center><a href="http://files.sa-mp.com/sa-mp-0.3.DL-R1-install.exe"><img src="https://ptg-rp.pl/images/nasze/obrazki/pobierzsamp.png" alt="Pobierz SA:MP" width="200" height="50"></a></center>
<center><a href="https://www.teamspeak.com/en/downloads/"><img src="https://ptg-rp.pl/images/nasze/obrazki/pobierzts3.png" alt="Pobierz TS3" width="200" height="50"></a></center>
                   </td>
               </tr>


</tbody>
</table>  
   
<br />  

{$forumteamonline}
{$teamOnline}


<div>{$topStats['LastThreads']}</div>
<div>{$topStats['LastActiveThreads']}</div>
<div>{$topStats['NewestUsers']}</div>


</div>


</div>
<div class="topstats">
<div class="topstats rightbox">

</div>


</div>

<br class="clear">
<table class="baner tborder">
<tbody><tr>
<td width="30%;"><img src="/images/playlogic/logo.png" /></td>
<td width="70%;" style="padding-left:30px;"><p>Poland Truck Games jest to serwer działający na platformie SA-MP od 2015 roku. Główną tematyką serwera jest rozwożenie towarów, ale również odgrywanie prawdziwego życia (poprzez popularne komendy /me i /do). <p>
          Serwer jest pisany od zera, dlatego właśnie tutaj możesz napotkać rozbudowane systemy, nie tylko te snu i głodu. Autorski i dopracowany gamemode dostarcza wielu wrażeń z rozgrywki i daje pole do popisu nawet tym najbardziej wymagającym. Standardowo spotkamy się z system frakcji, lecz i on jest bardzo rozwinięty.
<p>Swoją przygodę rozpoczniesz jak każdy - od prac dorywczych. Później przyjdą pewnie pierwsze dostarczenia, w końcu firmy. Masz wybór, czy wstąpisz w szeregi służb mundurowych, neutralnych, organizacji, czy też zostaniesz samotnym wilkiem i rozpoczniesz karierę przestępczą. U nas możesz zbić fortunę na handlu, upaść w kasynie lub po prostu wziąć kredyt!
<p>Dołącz do nas i rozpocznij świetną zabawę razem z innymi! Start już niebawem!
</p>

<td width="30%;" style="padding-left:30px;">
</td>
</td>
<td style="text-align:center;"><a href="#" class="button">Dołącz!</a></td>
</tr></tbody>
</table>

{$boardstats}


   <br class="clear" /> {$footer}
</body>

</html>
Szukanie igły w stogu siana. Szablon nie jest responsywny, jest kiepski pod kątem seo, by wymagał niedługo zmiany i tak. Ja bym odpuścił sobie i znalazł inny szablon.

Nawiązując do problemu, sama konsola nam za dużo nie mówi. Sprawdziłem i problem występuje tak samo z myalerts (nie wiem jak inne modale). Najprawdopodobniej wadliwy jest szablon header, headerinclude, footer lub któryś od wyświetlania modala (taki, który się powtarza tu i tu). Możesz szukać, ale nie sądzę, że jest sens tracić na to czas.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html
Wyszukiwarka nie boli ;)
Lepiej użyć:
https://webboard.pl/thread-66820-post-28...#pid285118
(11.02.2019, 09:34)Patrykos009 napisał(a): Wyszukiwarka nie boli ;)
Lepiej użyć:
https://webboard.pl/thread-66820-post-28...#pid285118

Tak średnio, bo jak sprawdzałem to jemu nie działał żaden modal na forum, który bazował na: https://github.com/kylefox/jquery-modal. Samo klikanie emotek, w dodatku w shoutboxie, nie miało nic do tego, nie działało zamykanie modala.
Kodowanie, edycja i tworzenie styli, for, stron, poszczególnych elementów - polecane szczególnie dla osób, które nie potrafią sobie poradzić z problemami.

Sprzedam Styl (RWD): https://webboard.pl/thread-74571.html



Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości