Wygląda bardzo ciekawie, tylko szkoda, że po wybraniu bazy danych przeładowuje całą stronę (inaczej niż w przypadku wybrania tabeli w bazie danych). Mam nadzieję, że wkrótce to zmienią, bo widać, że to świeży projekt.
Hmm... Widzę tylko graficznie zmodyfikowanego phpMyAdmina uzupełnionego o kilka funkcji oraz skryptów. Jestem jednak za tą alternatywą, ponieważ pMA jest już dość stary
pMA jest ciągle apdejtowany, chyba że coś się zmieniło? porzucili projekt ?? update sprzed kilku dni był tym ostatnim-ostatnim ??
można co najwyżej powiedzieć, że ma surowy wygląd
Chive pewnie postawię później dla "zabawy", ale na pierwszy rzut oka ( tak, "pogolądałem obrazki"
) jedno mi się spodobało - szablony zapytań. pMA ma jeden szablon standardowy, który zawsze jest widoczny po wejściu na zakładkę SQL ( ok, trzeba wybrać najpierw jakąś tabelę, żeby szablon był widoczny
) czyli typowy
Kod:
SELECT * FROM `table` WHERE 1
, więcej szablonów uzupełnionych o możliwe do użycia parametry ( tam fajnie podane w nawiasach kwadratowych ) mogą ułatwić choćby i naukę SQL 'na przykładach'
ale wydaje mi się, że ułatwią zadanie i tym, którzy trochu SQL znają, ale zbyt rzadko używają, by bezbłędnie po dłuższym czasie napisać choćby zapytanie UPDATE, czy INSERT ( SELECT'a ciężko jest zapomnieć
)