Chcieliśmy Wam oznajmić bardzo dobrą wiadomość -
z dniem 20.01.2010 MyBBThemes.pl staje się częścią serwisu MyBBoard.pl.
MyBBThemes.pl do tej pory działało samodzielnie i skupiało wielu adeptów dobrych stylów dla MyBB, natomiast kategoria Style na MyBBoard.pl jest jednym z bardziej obleganych działów. Ciągle panuje zapotrzebowanie na style, buttony oraz poprawki graficzne w MyBB, dlatego wspólnie z Administracją
http://www.MyBBThemes.pl w osobach
Tuptusia i
hippie postanowiliśmy połączyć siły pod jedną banderą.
Domena
http://www.MyBBThemes.pl od dziś będzie przekierowywać użytkowników pod adres
http://style.mybboard.pl, a
serwis MyBBThemes PL staje się oficjalnym modułem MyBBoard.pl.
Funkcjonalność serwisu MyBBThemes nie zmienia się - portal zawiera style do pobrania, zaprojektowane przez polskich grafików. W planach jest rozbudowa, w tym możliwość dodawania styli już udostępnionych na innych stronach, wraz ze spolszczonymi buttonami i elementami graficznymi. Na razie jednak skupimy się na odpowiednim dostosowaniu portalu, aby był jak najbardziej user-friendly dla użytkowników MyBB.
Mam nadzieję, że dzięki temu posunięciu skupimy jeszcze więcej sympatyków MyBB w Polsce w jednym miejscu, czego Wam, MyBBThemes.pl, MyBBoard.pl i sobie życzę
Gratulacje, ale tak się przyczepie...
Cytat:MyBBoard.pl i MyBBThemes.pl łączą siły! - zajrzyj na style.mybboard.pl
zabrakło jeszcze dodać "aby wspólnie zwlaczać zło na świecie". Nie przeżywajcie.
@up
to była aluzja do połączenia się mybbthemes i mybb.pl?
dodajcie jakieś nowe style na mybbthemes to pogadamy, bo to takie przyjmowanie w sumie strony która już żadnego przebicia niema bo milion razy lepsze style są na mybb.net
(20.01.2010, 20:36)wujas napisał(a): [ -> ]/.../
dodajcie jakieś nowe style na mybbthemes to pogadamy, bo to takie przyjmowanie w sumie strony która już żadnego przebicia niema bo milion razy lepsze style są na mybb.net
"Dodajcie" wyraża Twoje podejście, życzeniowe. Nie ma problemu - zrób lepsze style. Klawiatura w łapy i do boju
Wracając do tematu głównego, czyli fuzji i siły "przebicia". Żeby robić coś konstruktywnego i mieć z tego satysfakcję trzeba się trochę napracować. W Polsce nie ma zbyt wielu ludzi, którzy stworzyliby serwis dotyczący MyBB, który będzie trwał, i trwał, i trwał... I się rozwijał, rozwijał, rozwijał...
MyBBThemes jest jednym z ciekawych pomysłów, które są rozwojowe, dlatego nie uważam, że musi mieć "siłę przebicia" i być "lepsze niż mybb.net". Ma być łatwo-dostępne, ma być aktualne, rozwijane, a może z czasem wokół MyBBThemes zawiąże się mini-organizacja twórców stylów podobna jak Audentio.com.
Wszystko jest kwestią pomysłu, pracy i... czasu. Dlatego jeśli coś Ci się nie podoba, a masz do tego święte prawo, nie korzystaj
(20.01.2010, 20:36)wujas napisał(a): [ -> ]Gratulacje, ale tak się przyczepie...
Cytat:MyBBoard.pl i MyBBThemes.pl łączą siły! - zajrzyj na style.mybboard.pl
zabrakło jeszcze dodać "aby wspólnie zwlaczać zło na świecie". Nie przeżywajcie.
Dobre hasełko
Może i troche niemiły będę ale te wszystkie style to tak jak by z generatora wyszły...
No głównie co sie zmienia to kolorystyka, obrazki i oczywiście stopka
Nie mam nic przeciwko łączeniu sie mybboard.pl z mybbthemes bo to jest całkiem nie głupi pomysł ale zrobił bym małą selekcje templatek.
Jeszcze jedno co mnie gryzie to to że wszyscy tacy dizajnerzy cud miód a templatke mają ze styleshout która wygląda jak niewygląd a templatka w stylu mybboard.pl wyglądała by przy tym naprawde miodzio.
(23.01.2010, 22:06)bombel napisał(a): [ -> ]/.../
Jeszcze jedno co mnie gryzie to to że wszyscy tacy dizajnerzy cud miód a templatke mają ze styleshout która wygląda jak niewygląd a templatka w stylu mybboard.pl wyglądała by przy tym naprawde miodzio.
Niech odpowiedzą na ten jakże potrzebny wywód będzie ten link:
http://style.mybboard.pl/upload.php?step=1
Pokaż wszystkim, że potrafisz
Wiem, że netuser robi jakiś nowy styl, jeszcze przed połączeniem mybb.pl i mybbthemes.pl Tuptuś coś w ogłoszeniach pisał, że zrobi kilka bardziej zaawansowanych stylów, a ja sam też zacząłem robić coś lepszego.
Styl vBulletin v4.0, heh ale mam marzenia.
Ja bardzo chętnie coś zakoduję, nie ma problemu. Potrzeba tylko grafiki. =]
Cytat:Klawiatura w łapy i do boju
Niewiem jak to rozumieć... ;-)
Cytat:MyBBThemes jest jednym z ciekawych pomysłów
Zapewne dlatego że nie jest żadną konkurencją dla tego forum, co udowodniłeś postami w innych wątkach. Bo powinno być tylko jedno forum o MyBB w Polsce i już.
(24.01.2010, 16:10)wujas napisał(a): [ -> ]Ja bardzo chętnie coś zakoduję, nie ma problemu. Potrzeba tylko grafiki. =]
Cytat:Klawiatura w łapy i do boju
Niewiem jak to rozumieć... ;-)
Skoro nie rozumiesz metaforycznie, napiszę wprost: weź się do pracy
Nie masz grafika - znajdź. Nie podobają Ci się style, zrób własne. Twoja inteligencja chyba pozwala to zrozumieć.
(24.01.2010, 16:10)wujas napisał(a): [ -> ]Zapewne dlatego że nie jest żadną konkurencją dla tego forum, co udowodniłeś postami w innych wątkach. Bo powinno być tylko jedno forum o MyBB w Polsce i już.
Niech będzie kilka -naście, -dziesiąt, -set itd. MyBBoard.pl nie boi się konkurencji, więc jeśli się pojawi - chętnie pokonkurujemy
Jeśli chcesz o tym porozmawiać, zapraszam jednak gdzie indziej, np. tutaj:
https://webboard.pl/dzial-serwis-mybboard-pl
Ten wątek dotyczy fuzji MyBBoard.pl i MyBBThemes.pl i następne posty, które nie będą dotyczyć tej tematyki będą usuwane.
No pomysł całkiem ciekawy i popieram!
Przyznam sam, że zacząłem robić styl vB4 ale prace coś stanęły w miejscu. Brak czasu...:<
Nie działa dodawanie motywu w kroku 3 : O
Kod:
Warning: move_uploaded_file(themes/tmp//photos/be2.png) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mybboard/domains/mybboard.pl/public_html/style/upload.php on line 256
Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpqulng2' to 'themes/tmp//photos/be2.png' in /home/mybboard/domains/mybboard.pl/public_html/style/upload.php on line 256
Ja uważam to za ciekawy pomysł, zawsze wpłynie na popularność portalu
Ja też popieram przedmówcę-co nas nie zabije,to wzmocni.
Co do tworzenia stylów:niektórzy znają się na kodowaniu,inni na tworzeniu grafiki.
Mamy mało ludzi od stylów i trzeba to jak najszybciej zmienić.pomyślcie:ilu ludzi "leci" na ładny,estetyczny a nawet wystrzałowy styl?No właśnie.
Dlategoteż gdyby ktoś chciał stworzyć styl i zna się na programowaniu-z chęcią pomogę jeśli chodzi o grafikę..
I nie ma zabijać - ja tych wszystkich krzykaczy sam z chęcią zagoniłbym do roboty. Bo z narzekaniem spotykam się aż anto, ale jak trzeba pomóc albo coś zrobić to ich nigdy nie ma
Jak się komuś nie podobają darmowe templatki zawsze mogą zlecić zamówienie na indywidualny styl i za niego zapłacić
Ja chociaż znam się i na kodowaniu i na grafice, niestety Wam przy stylach nie pomogę, bo czasu mi nawet brakuje na normalne zlecenia. A w kolejce mam jeszcze kilka pomysłów na większe portale po drodze do wdrożenia
Choć zawsze mogę pomóc w jakiś drobniejszych kwestiach jakby ktoś czegoś potrzebował, nawet jak będziecie tworzyć styl, zawsze można zagadać