Webboard

Pełna wersja: Brak możliwości zalogowania po zmianie domeny, brak wiadomości aktywacyjnych
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Adres forum:
forum-russianfishing.pl

Wersja silnika:
1.8.17

Opis problemu:
Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy przy konfiguracji mojego forum. Mianowicie, pierwszą i chyba najważniejszą sprawą jest brak możliwości logowania po zmianie domeny. Po rejestracji i wpisaniu danych do logowania wyskakuje komunikat "zalogowano na forum" po czym na nowo wraca ekran logowania. 
[attachment=13957]

Dotarłem do poradnika http://mybbsite.pl/zmiana-domeny-forum lecz nie wiem co robię źle wpisując polecenia do SQL i próbując je zasymulować wyskakuje taki błąd
[attachment=13958]

Drugą sprawą jest brak wiadomości aktywacyjnych sprawdzałem na o2.pl wiadomość dostarczona ale np na gmail już nie.
Problemy z logowaniem - ciasteczka (cookies) - zrób tak jak w tym poradniku.

Zapytania u Ciebie są w porządku, oprócz tego, że zamiast ' ' używasz , ' i cookiepath powinno być ustawione na /.
Dziękuję Axwell za odpowiedź jak przyjdę z pracy będę działał ale nurtuje mnie jeszcze kilka rzeczy odnośnie tych ustawień ACP. Rozumiem że jeżeli moja pełna domena to forum-russianfishing.pl/Index.php to w domena cookies mam wpisać .forum-russianfishing.pl a w ścieżce cookies /Index.php ? Dobrze rozumuje?
I jeszcze chciałbym dopytać co z tym e-mailem potwierdzającym. Na gmail nic nie przychodzi ale np kolega próbował na o2.pl i wiadomość doszła czy to coś związane z tym smtp? Jeżeli tak to jak mogę temu zaradzić? Jeszcze raz dzięki za wszelką pomoc.
W Twoim przypadku będzie to wyglądało następująco:
Domena cookies: .forum-russianfishing.pl
Ścieżka cookies: /

Co do maili, zobacz czy są jakieś błędy w ACP -> Narzędzia i konserwacja -> Logi systemu e-mail.
Tak jak piszesz tak zrobię niestety w domu będę gdzieś o 22 30 także mam nadzieję że to pomoże. A jeżeli nie to będę jutro dalej próbował. Na pewno dzisiaj się odezwę dzięki wielkie miłego wieczoru. W sumie to mam jeszcze jedno pytanie ponieważ w artykule dotyczącym ACP ktoś niżej podał jak na tacy całe polecenia do bazy danych lecz napisał tam kilka opcji jedną jeżeli forum nie jest w podfolderze druga jeżeli jest i jeszcze trzecia gdy mamy Subdomene i teraz głowie się który przypadek mnie dotyczy forum mam w podfolderze bo surowy adres mojego forum to gruby1991.nazwa.pl/mybb czy domeny to się nie tyczy gdyż jest ona już przekierowana na podfolder? Pytam gdyż nie chce się z tym męczyć znowu kilka godzin a raczej po 22 nie uzyskał już odpowiedzi w razie niepowodzenia.
Domena z tego co widzę jest ustawiona na katalog /mybb/, więc po prostu ustaw to w taki sposób, jak napisałem w poprzednim poście. W razie problemów pisz nawet po 22, bo możliwe że zdołam Ci jeszcze odpowiedzieć.
Tak więc przy próbie wysłania zapytania do mysql wyskakuje taki błąd
[attachment=13976]
Zobacz po lewej stronie, jaki prefix mają Twoje tabele i zamień mybb_ w tych zapytaniach na swój. Jeżeli nie masz żadnego, to po prostu wyrzuć ten prefix.
Wszystko działa jak należy. Dzięki Axwell