Adres forum:
—
Wersja silnika:
1.8.xx
Opis problemu:
Jak stworzyć pętlę na wszystkich zarejestrowanych użytkowników? Jakiej zmiennej użyć?
Prosty schemat:
Query z drugą bazą
Pętla
{
if(nickforum[i] == nickzdrugiejbazy[i])
{
tutaj coś
}else{
tutaj coś
}
}
//piszę z telefonu, mam nadzieję, że jest czytelnie :p
(19.04.2018, 14:24)_xmg napisał(a): [ -> ]Adres forum:
—
Wersja silnika:
1.8.xx
Opis problemu:
Jak stworzyć pętlę na wszystkich zarejestrowanych użytkowników? Jakiej zmiennej użyć?
Prosty schemat:
Query z drugą bazą
Pętla
{
if(nickforum[i] == nickzdrugiejbazy[i])
{
tutaj coś
}else{
tutaj coś
}
}
//piszę z telefonu, mam nadzieję, że jest czytelnie :p
Mógłbyś bardziej sprecyzować co chcesz osiągnąć?
Jasne. Taka synchronizacja. Wchodząc we wcześniej stworzoną podstronę, automatycznie robiłaby się synchronizacja kont forum z serwerem. Ta pętla miałaby porównać oba nicki. Jeżeli się zgadzają to na forum doda do grupy vip.
(19.04.2018, 15:27)_xmg napisał(a): [ -> ]Jasne. Taka synchronizacja. Wchodząc we wcześniej stworzoną podstronę, automatycznie robiłaby się synchronizacja kont forum z serwerem. Ta pętla miałaby porównać oba nicki. Jeżeli się zgadzają to na forum doda do grupy vip.
Jezeli chcesz porownywac 1 nick to petla tutaj nie jest potrzebna. Zmienna odpowiedzialna za nick zalogowanego uzytkownika to bodajze
i teraz robisz zapytanie szukajace nick z tabeli od serwera i potem dodajesz vipa jezeli znaleziono.
A jeśli wszystkich zarejestrowanych?
(19.04.2018, 21:06)_xmg napisał(a): [ -> ]A jeśli wszystkich zarejestrowanych?
Wszyscy uzytkownicy maja pasowac do podanego jednego nicku?
Wydaje mi sie ze jak user wchodzi na ta podstrone to tylko zeby jego nick sprawdzalo. No chyba, ze byś podawal nicki do jakiegos pola teksowego i potem sprawdzal je. Ale to juz automatyczna synchronizacja by nie bylo.
Nie do jednego, w przykładzie jest nickzforum[i] == nickzserwera[i]
i - pętla na wszystkich użytkowników
To tylko schemat
Chciałem zrobić podstronę dla administratora. Jeśli w nią wejdzie to uruchamia się synchronizacja (pętla)
Łączysz się z bazami, pobierasz do tablicy nicki graczy i porównujesz po prostu zawartości tablic. Jeśli się powtarza wartość tablicy to nadajesz tej wartości vipa.
Nie rozumiem czemu chcesz robić to ręcznie, skoro dużo lepsze jest rozwiązanie . Możesz nadawać to automatycznie.