Adres strony:
http://szwander.xaa.pl/memberlist.php (juz od razu do źródła problemu)
Moje pytanie jest następujące, czy jest możliwość w liście użytkowników, że tak powiem, wyciągnąć reputacje, która jest podzielona na klasy, czyli reputacja ujemna to np. class="neagative_reputation", i analogicznie do reszty, czy trzeba specjalny osobny plugin do tego albo jakiś prosty skrypt, czy jest gdzieś w silniku mybb jakiś odnośnik typu {$reputacja}, który daje możliwość podzielenia to na klasy ?
Jest zmienna {$reputation}, ale czy będzie działać na liście użytkowników to nie wiem.
właśnie próbowałem wyciągnąć z innych szablonów np. z podgląd profilu, ale to nie działa
obecnie to jest zmienna (jesli dobrze pamietam ze tak to sie nazywa
) {$user['reputation']}
Jak to dodaje to klasa się zmienia na trow 1/2, i ogólnie tak średnio wychodzi, może coś źle zroumiałem, bo mój angielski trochę kuleje
Tam jest opis jak ogólnie dodać reputację do memberlist, ale myślałem, że będzie to działać razem ze stylem. Niestety działa bez stylu, czyli pokazuje tylko ilość reputacji.
I tak się liczą chęci za próbę pomocy, więc dzięki, łapaj plusaa wariacie !
Można się bawić w edycję pluginu
Reputation levels - Poziomy reputacji, bo tam jest chyba najbardziej zbliżony efekt do zamierzonego (zapewne trzeba będzie dodać m.in. wyświetlanie na liście użytkowników, o ile już takiej funkcji nie ma).
Też myślałem o tym, ale chce ograniczyć ilość pluginów do jak najmniejszej, więc jeśli nie da się inaczej to będę próbował tak jak napisałeś
(trzymaj plusa za to co kolega Martinex)
Można po prostu w JS weryfikować ile wynosi reputacja i na podstawie tego nadawać klasę.
Okej, postaram się zorientować i przyuczyć w temacie javascript i coś będę działał
Jakby ktoś mógł podrzucić jakiś kurs gdzie jest zastosowana technika, o której Divir napisał, bądź napisał jak to się fachowo nazywa, hah wtedy sobie znajdę, z góry dzięki
Wyswietlasz to co zwraca zmienna reputacji, pobierasz w js ten element i konwertujesz, aby był liczbą (zwykły + wystarczy pewnie). Wtedy możesz zweryfikować ile on wynosi. Zwykłym if sprawdzasz czy liczba jest większa, mniejsza, czy równa zero.