Webboard

Pełna wersja: button zarejestruj się
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, w jaki sposób zmienić wygląd przycisku "zarejestruj sie"? 
Fragment szablonu wygląda tak: 
Kod:
<li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=login" onclick="$('#quick_login').modal({ fadeDuration: 250, keepelement: true }); return false;" class="login"> Posiadasz konto? Zaloguj się &nbsp;<i class="fa fa-caret-down"></i></a>
                          </li>
                          <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register" class="register">  Zarejestruj się</a>                       </li>

Czy mogę w css zrobic taki manewr: 
Kod:
.register {  
color: #fff;
   font-weight: bold;
   float: left;
   padding: 0 12px;
   line-height: 36px;
   outline: none;
   height: 36px;
   background: #0c0c0c00 url(http://centrum-cs.pl/images/carbon/button_5.png);
   background-size: contain;
   background-size: 100% 100%;
   background-repeat: no-repeat, no-repeat;
}

.register:hover {

background: #000000 url(http://centrum-cs.pl/images/carbon/button_2.png);
   background-size: contain;
   background-size: 100% 100%;
   background-repeat: no-repeat, no-repeat;
   transition-duration: 0.5s;
}
Czy raczej nie ma to racji bytu? Całe menu jest podpiete pod "nawigacja_usera ul li a", zmieniajac atrybuty w css, zmienia mi sie wszystko, tzn wszystkie przyciski, zaloguj, rejestracja, acp itp, a chciałbym zmienić, samą sekcje "zarejstruj sie". W jaki sposób zrobić to poprawnie?

Adres forum:centrum-cs.pl
Ale tu stylujesz tylko klasę .register, jeśli ją użyjesz jedynie w przycisku rejestracji to będzie dobrze.
Tzn. ja powiem Ci tak, ta klasa była już utworzona, ale nie miała chyba przypisanych żadnych wartości, nigdzie nie mogłem tego znaleźć, dlatego dopisałem do css
.register i .register:hover i uzupelnilem o pasujce mi atrybuty, ale nie wiem czy jest to poprawnie zrobione. Całe to menu przypisane jest do css ".nawigacja_usera" i nie wiem czy moge zrobic tak jak zrobiłem, czy nie będzie tam jakiejś niespójności.

I nie wiem dlaczego, ale nei dziala mi poprawnie .register:hover, nie wyswietla mi grafiki/ background png, czym może byc to spowodowane?
(22.02.2018, 22:03)marcink7 napisał(a): [ -> ]Tzn. ja powiem Ci tak, ta klasa była już utworzona, ale nie miała chyba przypisanych żadnych wartości, nigdzie nie mogłem tego znaleźć, dlatego dopisałem do css
.register i .register:hover i uzupelnilem o pasujce mi atrybuty, ale nie wiem czy jest to poprawnie zrobione. Całe to menu przypisane jest do css ".nawigacja_usera" i nie wiem czy moge zrobic tak jak zrobiłem, czy nie będzie tam jakiejś niespójności.

I nie wiem dlaczego, ale nei dziala mi poprawnie .register:hover, nie wyswietla mi grafiki/ background png, czym może byc to spowodowane?
Możesz tak zrobić, tło jest wyświetlane poprawnie, ctrl+f5.
Fyeem, wszystko jest ok, ale problem jest z "hover", bo zamiast atrybutów z ".register:hover" wczytuje wartości z ".nawigacja_usera ul li a:hover" te co są w głownym menu, jak je usune to wszystko działa, ale wtedy w całym tym menu jest usuwana opcja "hovera", a chce jedynie zmienic wartosci, ktore są przy buttonie z rejestracją. W jaki sposob to odseparować? żeby hover nie był jakos dziedziczony z tego głównego menu?
Albo dodajesz !important; zamiast średnika w background dla tego hovera, albo zmień nazwę klasy .register:hover na .nawigacja_usera ul li .register:hover