27.01.2018, 14:41
Cześć, ilość postów i tematów na stronie głównej cały czas przeciąga się w lewą stronę.
kuniksamp.tenhost.pl
//jak trzeba mogę dać screena.
kuniksamp.tenhost.pl
//jak trzeba mogę dać screena.
(29.01.2018, 10:48)Divir napisał(a): [ -> ]Musisz nadać.trow1 i.trow2 w tabeli stałą szerokość, a także usunąćwhite-space . Interesuje cię szablonforumbit_depth2_forum . Obecnie wszystko jest zależne od długości tekstu w komórce. Nadasz stałe wymiary - tekst będzie się łamał.
(29.01.2018, 12:45)Divir napisał(a): [ -> ]Po prostu użyciewidth dla komórek.
.forums .trow1:nth-child(2) {
width: 55%;
}
.forums .trow1:nth-child(5) {
width: 75px;
}
(29.01.2018, 14:32)Divir napisał(a): [ -> ]Musisz usunąć z podanego przeze mnie wyżej szablonu całkiemwhite-space , a reszta to po prostu kwestia nadania tabeli wymiarów.
Przykład:
Kod:.forums .trow1:nth-child(2) {
}
}
<tr>
<td class="{$bgcolor}" align="center" width="1"><div class="forum_status forum_{$lightbulb['folder']} ajax_mark_read" title="{$lightbulb['altonoff']}" id="mark_read_{$forum['fid']}"><i class="fa fa-comments"></i></div></td>
<td class="{$bgcolor}">
}
}
<a href="{$forum_url}" class="ttip">{$forum['name']}<span class="ttbg">{$forum['description']}</span></a>{$forum_viewers_text}{$modlist}{$subforums} <br />
</td>
<td class="{$bgcolor} dnone" align="center">{$threads}{$unapproved['unapproved_threads']}</td>
<td class="{$bgcolor} dnone" align="center">{$posts}{$unapproved['unapproved_posts']}</td>
<td class="{$bgcolor}" align="right">{$lastpost}</td>
</tr>
(29.01.2018, 15:18)Divir napisał(a): [ -> ]Źle. Ten przykład co podałem masz wkleić do CSS i ewentualnie wartości dostosować pod siebie.
}
}
(29.01.2018, 20:15)kunik2002 napisał(a): [ -> ]Masz ogólnie klasę(29.01.2018, 15:18)Divir napisał(a): [ -> ]Źle. Ten przykład co podałem masz wkleić do CSS i ewentualnie wartości dostosować pod siebie.
Tylko, że nie mam tego .forums tylko samo .trow bez nth...
(29.01.2018, 21:11)szymex71 napisał(a): [ -> ]Wklej to:
Kod:.forums .trow1:nth-child(2) {
}
}
na sam dół global.css ...
(29.01.2018, 21:24)Divir napisał(a): [ -> ](29.01.2018, 20:15)kunik2002 napisał(a): [ -> ]Masz ogólnie klasę(29.01.2018, 15:18)Divir napisał(a): [ -> ]Źle. Ten przykład co podałem masz wkleić do CSS i ewentualnie wartości dostosować pod siebie.
Tylko, że nie mam tego .forums tylko samo .trow bez nth...forums nadawaną wyżej. Odwołujesz się do klasytrow1 zawartej w klasieforums jako kompletnie coś innego, nie patrz na to co już tam masz.
(29.01.2018, 23:49)Divir napisał(a): [ -> ]Wciąż nie usunałeś z szablonuforumbit_depth2_forum tegowhite-space , który zapobiega łamaniu się tekstu.
<tr>
<td class="{$bgcolor}" align="center" width="1"><div class="forum_status forum_{$lightbulb['folder']} ajax_mark_read" title="{$lightbulb['altonoff']}" id="mark_read_{$forum['fid']}"><i class="fa fa-comments"></i></div></td>
<td class="{$bgcolor}">
<a href="{$forum_url}" class="ttip">{$forum['name']}<span class="ttbg">{$forum['description']}</span></a>{$forum_viewers_text}{$modlist}{$subforums} <br />
</td>
<td class="{$bgcolor} dnone" align="center">{$threads}{$unapproved['unapproved_threads']}</td>
<td class="{$bgcolor} dnone" align="center">{$posts}{$unapproved['unapproved_posts']}</td>
<td class="{$bgcolor}" align="right">{$lastpost}</td>
</tr>