Nie wiem czy to nie wlicza się w "odpłatną" kategorię :E ale potrzebuję pomocy przy ogarnięciu "podmiany" wyglądu profilu.
Ogólnie to zainstalowałem sobie styl "NetPen" (oczywiście darmową wersję : P) bo podobają mi się niektóre rozwiązania i tak se te rozwiązania powoli przenoszę, modyfikuję, lub robię coś na ich wzór.
I właśnie jedną z tych rzeczy, i to nie tylko na tym stylu, na pecetowiczu też mi się to podoba, jest wygląd profilu. U góry nick i jakieś podstawowe informacje a niżej zakładki do reszty.
Tylko tego już nie jest tak łatwo "kopiuj wklej" bo co chwilę przechodzi to w inny szablon i idzie się trochę pogubić :E
Jeżeli już nawet nie mówić o kopiowaniu (zaraz będzie że karalne :E) to jak zrobić taki układ profilu? Z tymi zakładkami?
Z góry dzięki za pomoc
Po pierwsze, nie wysiliłeś się, aby pokazać nam nawet o co Ci chodzi, nie wiem jak inni, ale mi się specjalnie nie chce tego robić samemu.
Po drugie,
(04.11.2017, 20:31)szymex71 napisał(a): [ -> ]to jak zrobić taki układ profilu? Z tymi zakładkami?
zbadaj element, cóż więcej Ci mogę poradzić?
I tak, raczej jeśli moja pomoc Cię nie satysfakcjonuje, to:
(04.11.2017, 20:31)szymex71 napisał(a): [ -> ]wlicza się w "odpłatną" kategorię :E
Myślałem że w miarę dobrze to wytłumaczyłem
Po zbadaniu, kopiowaniu i próbowaniu własnymi siłami doprowadzić tego do porządku utknąłem na tym etapie:
[
attachment=12866]
A powinno wyglądać to tak:
[
attachment=12865]
Nie mogę zrobić tak, by te dwie "tabelki" były obok siebie a nie jedna pod drugą.
Jakby co to styl na którym działam to "V2" a ten na którym się wzoruję to "NetPen"
Okej, z tym sobie już poradziłem, jak będę miał problemy z resztą to napiszę :E
No dobra, zakładki już mam ogarnięte, jako tako to już wygląda (sprawa wyglądu to i tak pikuś) ale problem w tym że zakładki nie działają. Po kliknięciu w jakąkolwiek nic się nie dzieje. Ktoś coś?
[
attachment=12873]
[
attachment=12874]
Dla przypomnienia, styl na którym robię ten profil to "V2", nie ten domyślny. A styl z którego próbuję to skopiować to NetPen. Obydwa style są dostępne dla testowego konta.
Zacznij od naprawienia błędu z konsoli.
Poza tym, z tego co widzę to tamten styl używa systemu zakładek z bootstrapa.
Błąd z konsoli dotyczy chyba wysuwanego menu z lewej strony, i rzeczywiście, przestało ostatnio działać :E
W ogóle będę chyba musiał znaleźć sobie inny styl do "testowania" nowości :p
A z tymi zakładkami coś jaśniej? Bo chyba nie czaje :E
Dzięki. Wszystko już działa jak należy
Pozostała kwestia wyglądu ale to mam nadzieję już sam ogarnę
Jeszcze jedno pytanie na temat tego profilu. Generalnie wszystko już działa, ale czy idzie dodać jakąś animację przejścia między tymi zakładkami?
W sensie nie coś specjalnego, tylko żeby trochę zanikało a potem pojawiało się. Bo teraz tak ucina od razu.
Do CSS dodaj:
.fade {
opacity: 0;
-webkit-transition: opacity .15s linear;
-o-transition: opacity .15s linear;
transition: opacity .15s linear
}
.fade.in {
opacity: 1
}
Do HTML wszędzie tam gdzie masz:
Kod:
<div role="tabpanel" class="tab-pane" id="overview">
Dodaj dodatkowo klasę
fade.
No i pięknie
Jeszcze raz, wielkie dzięki
Wróć, nie jest dobrze :E
Nie dodałem do pierwszego <div role> klasy fade i nie zobaczyłem błędu.
Gdy wchodzi się w profil nie widać pierwszej zakładki. Dopiero gdy kliknie się np. na drugą, a potem z powrotem na pierwszą to ją widać
Wróć, jest okej
Wystarczyło w pierwszą zakładkę dać od razu fade in.
Tak więc, raz jeszcze, wielkie dzięki!