Tak jak w temacie. Dodałem z szablonu zarówno to:
<li id="unreadCounter"><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=unreads">{$lang->unreadPostsLink} {$unreadPostsCounter}</a></li>
jak i to:
({$numUnreads})
i żadne z nich nie działa..
Pierwsze to w ogóle nie wyświetla nic a jak do niego (na samym końcu ale przed </a></li>) dodam właśnie ten $numUnreads to wyświetlają się tylko "(" ")".
Po kliknięciu w nie pokazuje 13 stron nieprzeczytanych postów więc chyba coś jest nie tak
Dodam że można to zobaczyć na stylu "V2" stąd konto testowe (użytkownicy nie mają dostępu do tego stylu. Teraz jest on właśnie taki "eksperymentalny"
)
Ten cały styl jest dziwny i ma w sobie dużo błędów z góry go nie polecam.
Pewnie źle funkcje wpisałeś sprawdź kod dokładnie
Teraz już i tak za późno na zmiany
A wstawiłem to co tu podałem, a wziąłem to z szablonów. Jeżeli trzeba coś jeszcze zrobić no to czekam na porady : P
W ACP masz zaznaczone, aby pokazywało licznik i wybrany dział?
W jakim szablonie stosujesz te zmienne?
Zmienne stosuje w header_welcomeblock_member
Tu są ustawienia z ACP:
[
attachment=12652]
A to dodaje do w/w header
<li id="unreadCounter"><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=unreads">{$lang->unreadPostsLink} {$unreadPostsCounter}</a></li>
I na stronie głównej (już na domyślnym stylu) nie ma nic poza większą przerwą pomiędzy Pokaż nowe posty i Pokaż dzisiejsze posty
EDIT: Dodałem teraz takie coś:
<li id="unreadCounter"><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=unreads">{$lang->unreadPostsLink}({$numUnreads})</a></li>
I wyświetlają się tylko "()". Po kliknięciu w nie wyświetla się strona z 13 stronami (masło maślane :E) nieprzeczytanych postów.....
EDIT 2:
Tym razem zrobiłem tak:
<li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=unreads">Pokaż nieprzeczytane posty ({$numUnreads})</a></li>
I o ile link się wyświetla to nie ukrywa się gdy jest zaznaczona odpowiednia opcja a licznik w ciągu dalszym nie działa..
Dalej nic. Chyba że trzeba to dodać w jakieś konkretne miejsce w index?
Trzeba było dać
Kod:
<!-- UNREADPOSTS_LINK -->
Zamiast tych kodów co podawałem. Swoją drogą szkoda że nigdzie nie jest napisane jak ten plugin skonfigurować (no chyba że jestem ślepy :E)
Dodaj to co dałem wcześniej nad zmienną do wykrywania strefy czasowej w szablonie footer lub w index pod zmienną {$footer}. Zależy czy chcesz to wywoływać tylko na stronie głównej, czy wszędzie.
Póki co nie widzę żadnych zmian na stylu o którym piszesz.
Problem już rozwiązany
Tak jak napisałem wystarczyło dodać
[kod]<!-- UNREADPOSTS_LINK -->[/kod]
zamiast tych kodów co podawałem. I aktualnie działa to tak jak tu, są nieprzeczytane posty - wyświetla się, nie ma - napis się chowa