24.02.2017, 12:22
24.02.2017, 14:33
Korzystam z DVZ Shoutboxa 2.3.1 i chciałbym włączyć w nim możliwość pisania wiadomości
dla gości(niezalogowanych). Sprawdzałem w ACP ustawiania SB i tam jest taka opcja:
"Uprawnienia grupowe: Wysyłanie
Grupy użytkowników, które mogą wysyłać wiadomości (dotyczy tylko zalogowanych)."
Czy da się wprowadzić jakieś zmiany, by goście także mogli wysyłać wiadomości na SB?
dla gości(niezalogowanych). Sprawdzałem w ACP ustawiania SB i tam jest taka opcja:
"Uprawnienia grupowe: Wysyłanie
Grupy użytkowników, które mogą wysyłać wiadomości (dotyczy tylko zalogowanych)."
Czy da się wprowadzić jakieś zmiany, by goście także mogli wysyłać wiadomości na SB?
24.02.2017, 14:49
Skoro konfiguracja pluginu tego nie przewiduje, trzeba dopisać fragment kodu do niego aby goście mogli pisać
24.02.2017, 15:08
(24.02.2017, 14:49)Szogi1910 napisał(a): [ -> ]Skoro konfiguracja pluginu tego nie przewiduje, trzeba dopisać fragment kodu do niego aby goście mogli pisać
A wiesz co konkretnie trzeba dopisać?
24.02.2017, 15:13
Zapewne warunek w postaci php, zobacz sobie jak jest to zrobione dla zalogowanych grup i zmodyfikuj kod pod gości
24.02.2017, 18:43
(24.02.2017, 15:13)Szogi1910 napisał(a): [ -> ]Zapewne warunek w postaci php, zobacz sobie jak jest to zrobione dla zalogowanych grup i zmodyfikuj kod pod gości
Otworzyłem sobie plik dvz_shoutbox.php i próbowałem znaleźć fragment kodu odpowiadający
za pisanie na SB dla zalogowanych, ale nic nie znalazłem. Wiesz może, w którym miejscu się
ów kod znajduje?
01.03.2017, 19:43
Pogmerałem w pliku dvz_shoutbox i usunąłem z niego ten warunek:
Teraz jak gość widzę, że w shoutboxie pojawiła się ramka "Napisz co najmniej 0 postów na forum by móc pisać w Wrzaskunie.", ale
nadal nie da się pisać.
Co jeszcze trzeba zmienić? Proszę o pomoc.
Tutaj rzeczony plik:
[attachment=11508]
Kod PHP:
if (self::is_user()) {
/..../
}
Teraz jak gość widzę, że w shoutboxie pojawiła się ramka "Napisz co najmniej 0 postów na forum by móc pisać w Wrzaskunie.", ale
nadal nie da się pisać.
Co jeszcze trzeba zmienić? Proszę o pomoc.
Tutaj rzeczony plik:
[attachment=11508]
02.03.2017, 16:11
To nie jest taka prosta sprawa. Plugin jest przystosowany dla użytkowników, nie gości, sporo należałoby zmienić.
PrzetestujInferno Shoutbox , powinno działać.
Edit: Przejrzałem kod pluginu, jest to do zrobienia manipulując funkcjamiis_user() i access_minpost() .
dvz_shoutbox.php w załączniku, wystarczy podmienić plik prawdopodobnie, jednakże ostrzegam, że musisz się liczyć z możliwym niechcianym spamem.
[attachment=11513]
[attachment=11512]
Sprawdź, czy wszystko okej.
Przetestuj
Edit: Przejrzałem kod pluginu, jest to do zrobienia manipulując funkcjami
[attachment=11513]
[attachment=11512]
Sprawdź, czy wszystko okej.