Mam problem ze spamerami, którzy rejestrują się jak grzyby po deszczu. Wcześniej miałem wersje 1.6 zainstalowane pytanie zabezpieczające + reCaptcha i obchodziły to boty. Rejestracja zajmowała im 2-7sek. Postanowiłem, żeby zaktualizować do wersji najnowszej 1.8.10 i szukam wszelkich linków do pluginów zabezpieczających przed zarazą spamerską, które są kompatybilne z najnowszą wersją.
Pluginy są niepotrzebne, wystarczy dobre pytanie i dobra odpowiedź zabezpieczająca.
Przykładowo:
-> W którym roku rozpoczęła II wojna światowa?
Odp: 1939
A gdzie mogę zmienić to pytanie zabezpieczające?
W konfiguracji nie mam odnośnika do pytania zabezpieczającego
Uwierz ze jest, przejrzyj dokladnie acp - konfiguracja
(17.01.2017, 08:51)andr_w napisał(a): [ -> ]Rejestracja zajmowała im 2-7sek
Możesz ustawić czas, potrzebny do określenia spamera. Np. ustawisz 40 sekund - boty, które się rejestrują w "2-7" sekund, nie będą miały możliwości jego założenia, gdyż wyrzuci im błąd, że prawdopodobnie są spamerami.
Tak, jak mówili koledzy wyżej, stwórz kilka mocnych pytań.
Ustawiłem na min. 20sek czas rejestracji.
Natomiast przepraszam mbardzo, ale za Chiny tego pytania zabezpieczającego w kkonfguracji nie widzę, albo ja ślepy jestem albo po prostu u mnie nie ma lub źle szukam..
Pokaż ss z zakładki konfiguracja.
Te pytania masz w boxie po lewo.
Zalogowany jestem jako administrator. Po wejściu na powyższy link pokazuje mi się komunikat:
Cytat:Dostęp zabroniony- Twoje uprawnienia nie pozwalają na dostęp do tej części panelu administratora.
Chciałbym koniecznie zmienić to pytanie zabezpieczające bo wciąż rejestrują się spamboty
Sprawdź uprawnienia administratora.