28.12.2016, 20:55
Jak zapewne niektórzy wiedzą, w MyBB z poziomu zarządzania grupą (poprzez funkcję lidera grupy) nie można kogoś wyrzucić z grupy, jeśli ten ktoś ma ustawioną Naszą grupę jako domyślną grupę użytkownika.
Używam modyfikacji "Group sort", który segreguje grupy użytkowników według hierarchii ustawionej przez administratora.
Grupa stojąca najwyżej w hierarchii staje się grupą domyślną.
Mam pewne rozwiązanie => chcę uczynić, aby Group sort ustawiał grupę o najwyższej hierarchii jako grupę wyświetlaną, zamiast jako grupę główną. Za to chciałbym, aby grupą główną była zawsze grupa "Zarejestrowany" o ID "2". Umożliwi to zarządzanie członkami grupy liderom.
W modyfikacji jest pewna zmienna:
Próbowałem zmienić na:
Ustawienie grupy głównej jako "2" jak najbardziej działa, jednak zaczyna wariować przy dodatkowych grupach, po prostu losowo wyrzuca ludzi z grup. Wygląda na to, że trzeba w modyfikacji przerobić coś jeszcze, ale niestety, moja wiedza i doświadczenia są wystarczające, aby uczynić to na własną rękę z oczekiwanym rezultatem.
Załączam modyfikację do postu.
[attachment=11064]
Oczywiście dziękuję za wszelką pomoc.
Próbowałem kiedyś samemu nauczyć się programowania, jednak po kilku podejściach do C i PHP stwierdziłem, że to chleb totalnie nie dla mojej głowy. Cóż, każdy ma predyspozycje do czegoś innego, a mi pozostaje liczyć na uprzejmość innych osób albo giełda.
Używam modyfikacji "Group sort", który segreguje grupy użytkowników według hierarchii ustawionej przez administratora.
Grupa stojąca najwyżej w hierarchii staje się grupą domyślną.
Mam pewne rozwiązanie => chcę uczynić, aby Group sort ustawiał grupę o najwyższej hierarchii jako grupę wyświetlaną, zamiast jako grupę główną. Za to chciałbym, aby grupą główną była zawsze grupa "Zarejestrowany" o ID "2". Umożliwi to zarządzanie członkami grupy liderom.
W modyfikacji jest pewna zmienna:
Kod PHP:
// update user data
$primarygroup=array_shift($new_usergroups);
$usergroups=implode(',', $new_usergroups);
$new_record=array(
'usergroup' => $primarygroup,
'additionalgroups' => $usergroups,
'displaygroup' => 0
);
$db->update_query(
'users',
$new_record,
'uid='.intval($uid)
);
Próbowałem zmienić na:
Kod PHP:
// update user data
$primarygroup=array_shift($new_usergroups);
$usergroups=implode(',', $new_usergroups);
$new_record=array(
'displaygroup' => $primarygroup,
'additionalgroups' => $usergroups,
'usergroup' => 2
);
$db->update_query(
'users',
$new_record,
'uid='.intval($uid)
);
Ustawienie grupy głównej jako "2" jak najbardziej działa, jednak zaczyna wariować przy dodatkowych grupach, po prostu losowo wyrzuca ludzi z grup. Wygląda na to, że trzeba w modyfikacji przerobić coś jeszcze, ale niestety, moja wiedza i doświadczenia są wystarczające, aby uczynić to na własną rękę z oczekiwanym rezultatem.
Załączam modyfikację do postu.
[attachment=11064]
Oczywiście dziękuję za wszelką pomoc.
Próbowałem kiedyś samemu nauczyć się programowania, jednak po kilku podejściach do C i PHP stwierdziłem, że to chleb totalnie nie dla mojej głowy. Cóż, każdy ma predyspozycje do czegoś innego, a mi pozostaje liczyć na uprzejmość innych osób albo giełda.