21.10.2016, 10:22
Jeśli post wylądował w nie tym dziale co trzeba to proszę o nie usuwanie lecz przeniesienie. Naprawdę nie wiedziałem do którego działu zapodać zapytanie.
Musze stworzyć na forum około 400 działów które będą mieściły się w liczbie około 80 kategorii.
Czy jest jakakolwiek szansa by stworzyć działy i kategorie w inny sposób jak po przez ACP??
Postanowiłem się poradzić w tym temacie, może już ktoś kiedyś to rozwiązał ponieważ tworzenie nowych kategorii i działów + edycja nazw itp. jest tak czasochłonna że trzeba siedzieć nad tym naprawdę wiele dni.
Fajnie jest gdy się tworzy małe forum, kilka kategorii, działów lecz inaczej zabawa wygląda gdy tworzy się kilka forum ( o różnej tematyce) w jednej domenie np:
telwizory.domena.pl
radia.domena.pl
automoto.domena.pl
W każdej poddomenie stoi osobna instalka MyBB i jest do niej osobna baza SQL.
W którym miejscu MyBB jest są informacje o działach?
A może tworzone są one w bazie i tam powinienem wkroczyć?
Pytam, bo ze SQL mam tyle wspólnego co Login i Logout.
Musze stworzyć na forum około 400 działów które będą mieściły się w liczbie około 80 kategorii.
Czy jest jakakolwiek szansa by stworzyć działy i kategorie w inny sposób jak po przez ACP??
Postanowiłem się poradzić w tym temacie, może już ktoś kiedyś to rozwiązał ponieważ tworzenie nowych kategorii i działów + edycja nazw itp. jest tak czasochłonna że trzeba siedzieć nad tym naprawdę wiele dni.
Fajnie jest gdy się tworzy małe forum, kilka kategorii, działów lecz inaczej zabawa wygląda gdy tworzy się kilka forum ( o różnej tematyce) w jednej domenie np:
telwizory.domena.pl
radia.domena.pl
automoto.domena.pl
W każdej poddomenie stoi osobna instalka MyBB i jest do niej osobna baza SQL.
W którym miejscu MyBB jest są informacje o działach?
A może tworzone są one w bazie i tam powinienem wkroczyć?
Pytam, bo ze SQL mam tyle wspólnego co Login i Logout.