wersja skryptu MyBB: 1.8.7
adres forum: snovvtestuje.cba.pl (tak, to forum testowe i jest ono puste)
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Chciałem dodać tabelki z "najnowsze posty/tematy".
Może polecicie inny plugin/skrypt?
(albo jak mozna to naprawic/zmienić)
Z góry dzieki za jaka kolwiek pomoc
Popraw screeny, poprawimy blad
Przeczytaj treść błędu i go sobie przetłumacz, następnie spraw by plik którego nie ma - pojawił się tam gdzie jest wskazane, lub po prostu poprawnie instaluj pluginy - w całości, nie widzimisie
(07.08.2016, 21:30)Supryk napisał(a): [ -> ]Popraw screeny, poprawimy blad
Juz działa (mam nadzieje....)
(07.08.2016, 21:33)ficus napisał(a): [ -> ]Przeczytaj treść błędu i go sobie przetłumacz, następnie spraw by plik którego nie ma - pojawił się tam gdzie jest wskazane, lub po prostu poprawnie instaluj pluginy - w całości, nie widzimisie
Ten plik znajduje się w tym folderze.. I tu pojawia sie problem :v
[attachment=10559]
Czytaj błąd -> masz tam dokładną ścieżkę podaną.
Plik topStats.lang.php nie znajduje się w folderze admin, na screenie nie masz otwarte tego folderu na serwerze, ale gwarantuje Ci, że pliku tam nie ma.
(07.08.2016, 21:42)ficus napisał(a): [ -> ]Czytaj błąd -> masz tam dokładną ścieżkę podaną.
Plik topStats.lang.php nie znajduje się w folderze admin, na screenie nie masz otwarte tego folderu na serwerze, ale gwarantuje Ci, że pliku tam nie ma.
Chodzi o ten folder?
[
attachment=10560]
Skopiowałem cały folder z pluginu do inc na serwerze
Przy przenoszeniu pliku na ftp miales zaznaczone zmienianie wielkosci liter na male. Popraw S w srodku na wielkie.
I tak.. O ten folder chodzi.
(07.08.2016, 21:54)Fyeem napisał(a): [ -> ]Przy przenoszeniu pliku na ftp miales zaznaczone zmienianie wielkosci liter na male. Popraw S w srodku na wielkie.
Zmieniłem litere, moglem wejsc do "plugins" i wziałem "instaluj" i wyskoczył BŁĄD...
[
attachment=10561]
Ten sam blad z kazdym plikiem, ktory wgrales. Tym razem w inc_plugins_
Dobra, wywalilem wszystkie pliki. Wgrałem na nowo (odznaczyłem zmiane wielkosci liter) i udało mi sie wgrac
Jeszcze jeden problem został:
4. Dodaj do panelu bocznego (np. w szablonie index) wymagane zmienne dla poszczególnych modułów:
(Nie ogarniam XD)
Fyeem, pomożesz? ;p
Patrz: na stronie, z ktorej pobierales plugin, masz taka liste w klamrach z opisem. W panelu bocznym na forum w szablonie index, dodaj same te dziwne nazwy w klamrach.
(07.08.2016, 22:08)Fyeem napisał(a): [ -> ]Patrz: na stronie, z ktorej pobierales plugin, masz taka liste w klamrach z opisem. W panelu bocznym na forum w szablonie index, dodaj same te dziwne nazwy w klamrach.
gdzie znajduje sie ten index? (gdzie to mam wkleic)
Szablony, Twoj szablon, Strona glowna, index
Kod PHP:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
<a class="buttons" style="float: right;"><i class="fa fa-angle-right"></i></a>
<a class="clickedbuttons" style="float: right;"><i class="fa fa-angle-left"></i></a>
<div class="forums" style="float: left;width: 80%;">
{$forums}
</div>
<div class="sidebar" style="float: right;width: 19%;">
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder" style="clear: both;">
<tr>
<td class="thead" colspan="2">
Tutaj wpisz tytuł
</td>
</tr>
<tr>
<td class="trow1">
Tutaj wpisz treść
</td>
</tr>
</table>
</div>
<br class="clear" />
{$boardstats}
{$footer}
</body>
</html>
^^^ Tak wygląda mój index. Gdzie mam wkleić te nawiasy, żeby ta tabelka była po prawej stronie?
[
attachment=10562]
Na koncu 19 linijki przed 20.