29.07.2016, 22:41
wersja skryptu MyBB:1.8.6
adres forum:http://mrkarpiuk.xaa.pl/index.php
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa i wersja wtyczki):
Mam zainstalowany plugin do chatu skonfigurowany jak potrzeba ale chciałbym wbudować jeszcze opcje Gości/Usserów będących na shoutboxie lecz nie wiem jak to zrobić dodałem testowałem to taki sposób.
Do szablonu:
<strong>Kto jest online na shoutboxie?</strong> (<a href="/online.php">Szczegóły</a>)<br />
{$users_online_o} użytkowników aktywnych w ciągu ostatnich 15 minut: {$users_online} zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz {$guests_online} gości.<br />
{$onlinemembers}
<br /> <br />
Do pluginu te wartości:
Czemu nie śmiga ?
adres forum:http://mrkarpiuk.xaa.pl/index.php
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa i wersja wtyczki):
Mam zainstalowany plugin do chatu skonfigurowany jak potrzeba ale chciałbym wbudować jeszcze opcje Gości/Usserów będących na shoutboxie lecz nie wiem jak to zrobić dodałem testowałem to taki sposób.
Do szablonu:
<strong>Kto jest online na shoutboxie?</strong> (<a href="/online.php">Szczegóły</a>)<br />
{$users_online_o} użytkowników aktywnych w ciągu ostatnich 15 minut: {$users_online} zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz {$guests_online} gości.<br />
{$onlinemembers}
<br /> <br />
Do pluginu te wartości:
Kod PHP:
function dvz_shoutbox_stats()
{
global $db, $mybb, $templates, $theme, $wpisy, $users, $top_spamer, $users_online_o, $top_spamer_noformatted, $shshshs, $our_shouts, $timesearch, $shouts, $username, $user, $users_online, $anon_online, $invisiblemark, $onlinemembers, $guests_online, $spiders, $cache, $bots_online;
// Użytkownicy online
$timesearch = TIME_NOW - $mybb->settings['wolcutoff'];
$comma = '';
$query3 = $db->query("
SELECT s.sid, s.ip, s.uid, s.time, s.location, s.location1, u.username, u.invisible, u.usergroup, u.displaygroup
FROM ".TABLE_PREFIX."sessions s
LEFT JOIN ".TABLE_PREFIX."users u ON (s.uid=u.uid)
WHERE location LIKE '%gamebox.php%' && s.time>'".$timesearch."'
ORDER BY u.username ASC, s.time DESC
");
$spiders = $cache->read("spiders");
$users_online = 0;
$anon_online = 0;
$guests_online = 0;
$bots_online = 0;
$onlinemembers = '';
while($user = $db->fetch_array($query3))
{
if($user['uid'] > 0)
{
if($user['invisible'] == 1)
{
++$anon_online;
}
if($user['invisible'] != 1 || $mybb->usergroup['canviewwolinvis'] == 1 || $user['uid'] == $mybb->user['uid'])
{
if($user['invisible'] == 1)
{
$invisiblemark = "*";
}
else
{
$invisiblemark = '';
}
++$anon_online;
$username = build_profile_link(format_name($user['username'], $user['usergroup'], $user['displaygroup']), $user['uid']);
$onlinemembers .= ''.$comma.' '.$username.''.$invisiblemark.'';
$comma = " ,";
}
++$users_online;
}
elseif(my_strpos($user['sid'], "bot=") !== false && $spiders[$botkey])
{
// The user is a search bot.
$onlinemembers .= $comma.format_name($spiders[$botkey]['name'], $spiders[$botkey]['usergroup']);
$comma = ", ";
++$bots_online;
}
else
{
// The user is a guest.
++$guests_online;
}
$users_online_o = $users_online + $guests_online;
}
Czemu nie śmiga ?