wersja skryptu MyBB: 1.8.7
adres forum: www.farmcraft.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Witam
Gdzie mogę zmienić szerokość tematu w wątku? Ponieważ spokojnie starczyło by miejsca by temat był w jednej linijce a tutaj jest strasznie wąski.
Poniżej zrzut ekranu.
Musisz usunąć pustą komórkę a do tej co zostaje dodać
colspan="2" tak aby miała szerokość dwóch (inaczej się posypie trochę uklad).
https://i.imgur.com/hxv2POR.png
Tylko gdzie ona się znajduje? Szukałem w :
szablon / forumdisplay_thread
szablon / forumdisplay_threadlist
I nie mogę namierzyć.
forumdisplay_thread przejrzyj dokładnie lub wklej go tutaj.
Przecież jest jak byk tutaj.
<td class="{$bgcolor}{$thread_type_class}">
{$attachment_count}
<div>
<span>{$prefix} {$gotounread}{$thread['threadprefix']}<span class="{$inline_edit_class} {$new_class}" id="tid_{$inline_edit_tid}"><a href="{$thread['threadlink']}">{$thread['subject']}</a></span></span>
<div class="smalltext">{$lang->xstyled_startedby} {$thread['profilelink']}</div>
</div>
</td>
<td align="left" class="{$bgcolor}{$thread_type_class}">{$thread['multipage']}</td>
To są te dwie kolumny. W drugiej jak widać jest stronicowanie, możesz przenieść do pierwszej lub pobawić się szerokością.
Przeniesienie może być na tej zasadzie?
Kod:
<td class="{$bgcolor}{$thread_type_class}">
{$attachment_count}
<div>
<span>{$prefix} {$gotounread}{$thread['threadprefix']}<span class="{$inline_edit_class} {$new_class}" id="tid_{$inline_edit_tid}"><a href="{$thread['threadlink']}">{$thread['subject']}</a></span></span>
<div class="smalltext">{$lang->xstyled_startedby} {$thread['profilelink']}</div>
</div>
<td align="left" class="{$bgcolor}{$thread_type_class}">{$thread['multipage']}</td>
</td>
Bo stronicowanie odpowiada za to że jak będzie np. 20 tematów to będą rozdzielane na strony?
Nie i nie. Odpowiada za to, że jeśli będzie temat z kilkoma stronami postów to koło tematu wyświetli się możliwość wejścia w dana stronę tematu. Sama zmienna znajdująca się w drugiej kolumnie wyświetla stronicowanie, musisz jednej kolumny TD się pozbyć, nie możesz zamykać kolumny w kolumnie.
Mówiłem abyś dodał do tej co zostaje colspan=2
Tylko jak to zagnieździć? Czy tak jak zrobiłem poniżej jest prawidłowo?
Kod:
<td colspan= 2> <td class="{$bgcolor}{$thread_type_class}">
{$attachment_count}
<div>
<div class="smalltext">{$lang->xstyled_startedby} {$thread['profilelink']}{$thread['multipage']}</div>
</div>
</td>
Najłatwiej po prostu przetestować zamiast pytać
Zrób wątek z wieloma stronami i zobacz jak wygląda.
dafuck
<td colspan= 2>
usuń to.
<td class="{$bgcolor}{$thread_type_class}" colspan="2">
w ten sposób.