wersja skryptu MyBB:
adres forum: dragshot.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty): Po wykupieniu domeny i podpięciu jak się na nią wejdzie to nie można się zalogować (klikam zaloguj się loguje się wyświetla się napis zalogowano po czym przenosi do strony głównej bez zalogowania (nie jestem zalogowany))
screenów chyba nie potrzeba jak coś to proszę pisać to załączę
wow nie myślałem ,że tak szybko ktoś odpisze
nie mam czegos takiego jak Domena cookies, i Ścieżka cookies. w ustawienia głównych w konfiguracji
Konfiguracja -> ustawienia strony
zmieniłem i ciągle to samo trzeba odczekać trochę czy ...
Przeprowadź ręczną zmianę i powinno być ok.
Btw. z tego co widzę to ludzie mogą się logować.
nie można z adresu dragshot.pl ponieważ przy logowaniu zmienia adres na dragshot.xaa.pl i tam jest zalogowane
Czyli musisz zmienić wszędzie w ACP (lub bezpośrednio w plikach i bazie danych) adres twojej witryny.
URL forum ?
Teraz przy logowaniu nie przenosi na xaa.pl ale i tak nie można się zalogować
$settings['cookiedomain'] = ".dragshot.pl/";
$settings['cookiepath'] = "/";
Ciągle nie działa logowanie
Pierwszy krok: (Jeżeli zmieniłeś bazę danych) przechodzisz do FTP/inc i otwierasz config.php, zmieniasz w pierwszych linijkach dane do bazy danych.
Drugi krok: ta sama ścieżka tylko tym razem settings.php, zmieniasz $settings['bburl'] oraz $settings['homename'] na nową stronę.
Wrzucasz oba pliki do inc i gotowe.
(22.05.2016, 12:11)zorix napisał(a): [ -> ]$settings['cookiedomain'] = ".dragshot.pl/";
Kod:
$settings['cookiedomain'] = ".dragshot.pl";
Divir Dziękuje problem był w tym ,że dałem .dragshot.pl w admin control panel ... a się wygenerowało .dragshot.pl/
Proszę o zamknięcie tematu