wersja skryptu MyBB: 1.8.6
adres forum: http://utadka.xaa.pl/index.php
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu): Witam. Chciałbym zmienić wygląd profilu w poście na bardziej taki jakby lepiej wyglądający aczkolwiek nie mam zielonego pojęcia jak mam to zrobić.
To mój podgląd profilu w wątku
A to podgląd profilu jaki bym chciał mieć (mniej więcej)
Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam jeśli źle ująłem jakiekolwiek zapytania.
informacje o uzytkowniku (ilość postów, pkt ostrzezen itp.) znajdują się w szablonie postbit_author_user ponadawaj tam odpowiednie klasy i nadaj im wartości w global.css
reszta to edycja już istniejących stylów w arkuszu global.css tzn:
.post.classic .post_author i .post .post_author
(26.01.2016, 23:44)musicpower napisał(a): [ -> ]informacje o uzytkowniku (ilość postów, pkt ostrzezen itp.) znajdują się w szablonie postbit_author_user ponadawaj tam odpowiednie klasy i nadaj im wartości w global.css
reszta to edycja już istniejących stylów w arkuszu global.css tzn:
.post.classic .post_author i .post .post_author
Wiem gdzie to się znajduję, aczkolwiek nie wiem jakie klasy, itp. są za to odpowiedzialne dlatego napisalem w tej sprawie do was z myślą, że by ktoś mógł mi wytłumaczyć co i jak.
w postbit_author_user mozesz wykorzystać coś takiego
Kod:
<div class="staty_uzytkownika">
<div class="dane_uzytkownika"><font size="2"><i class="fa fa-users"></i> Grupa: {$lang->primary_usergroup}{$usergroup['title']}</font></div>
<div class="dane_uzytkownika"><font size="2"><i class="fa fa-comments"></i> {$lang->postbit_posts}{$post['postnum']}</font></div>
<div class="dane_uzytkownika"><font size="2"><i class="fa fa-home"></i> {$lang->postbit_joined}{$post['userregdate']}</font></div>
{$post['replink']}
</div>
postbit_reputation
Kod:
<div class="dane_uzytkownika"><font size="2"> <i class="fa fa-plus-square-o"></i> {$lang->postbit_reputation} {$post['userreputation']}</font></div>
a do global.css dodac tylko
Kod:
.post .post_author div.staty_uzytkownika {
float: right;
font-size: 11px;
padding: 6px 2px 2px 2px;
color: #D2D1D1;
line-height: 1.3;
opacity: 0.9;
}
.post.classic .post_author div.staty_uzytkownika {
margin: 0px 0 0 0;
text-align: left;
font-size: 10px;
padding: 6px 2px 2px 2px;
float: none;
}
.dane_uzytkownika {
color: white;
border: 1px solid #2B2B2B;
padding: 5px;
margin-top: 4px;
}
A jeśli bym chciał do tego dodać tabelki, aby to było w tabelce to jest na to jeszcze jakiś inny specjalny kod? Oczywiście dziękuję za to bo też jest już git, aczkolwiek no zależy mi na tych tabelkach
Okej, już sobie poradziłem. Temat mozna zamknać.