Webboard

Pełna wersja: Button "Usuń" nie działa poprawnie i parę innych
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
wersja skryptu MyBB:1.8.6
adres forum: forum.arcania.xaa.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):

Witam serdecznie, mam mały problem na forum dotyczy on buttonu USUN w widoku posta , po kliknieciu pojawia się zamiast usunięcia tylko edycja posta (nawet link w buttonie rozpoczyna sie na strona.pl/editpost.php........... ) czemu tak się dzieję przeglądałem rożne rozwiazania w google na aangielskim mybb comunitt ponoć był taki bug na forum w grundiu ale nie znalazłem jego rozwiązania.

Pomocy
Zbadaj element -> sprawdź jaką nazwę nosi szablon -> odnajdź ten szablon i podaj zawartość
pewnie coś w stylu postbit_edit postbit_delete
Kod:
<a href="editpost.php?pid={$post['pid']}" onclick="Thread.deletePost({$post['pid']}); return false;" style="display: none;" id="quick_delete_{$post['pid']}" title="{$postbit_qdelete}" class="postbit_qdelete"><span>{$lang->postbit_button_qdelete}</span></a>
2
<script type="text/javascript">
3
// <!--
4
   $('#quick_delete_{$post['pid']}').css('display', '{$display}');
5
// -->
6
</script>
Co to za numerki?
W oryginalne wygląda to tak:
Kod:
<a href="editpost.php?pid={$post['pid']}" onclick="Thread.deletePost({$post['pid']}); return false;" style="display: none;" id="quick_delete_{$post['pid']}" title="{$postbit_qdelete}" class="postbit_qdelete"><span>{$lang->postbit_button_qdelete}</span></a>
<script type="text/javascript">
// <!--
    $('#quick_delete_{$post['pid']}').css('display', '{$display}');
// -->
</script>

Podmień. Wątpię by to miało naprawić problem, ale warto mieć porządek.
Następnie szablon headerinclude, wygląda jakby nie czytało akcji. Masz jquery?

Adres forum do poprawki, strona nie działa.
A jak macie forum 1.8.6 to sprawdzcie czy wam to działa i jak tak to podrzuccie mi swoj folder z jscripts

Ok , forum naprawione button działa - rozwiązaniem była instalacja forum od nowa (nie straciłem bo szablony i style sobie zgrałem a błąd siedział w szablonie ale w którym miejscu to nie mam pojęcia.