wersja skryptu MyBB: 1.6.11
adres forum: http://kpkdrwinowo.cba.pl/
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):
Problem polega na mojej nieudolności w aktualizacji MyBB 1.6.11 do wersji najnowszej. Za każdym razem wyskakują błędy. Mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć kolejność wykonywania aktualizacji?
Przede wszystkim moim oczom ukazuje się Ostrzeżenie nr 2.
Postępowałem zgodnie z poradnikami, usuwałem każdorazowo plik lock oraz wyłączałem pluginy.
Skrin -
http://s8.postimg.org/ph0ff65kz/b_d.png
Ten wątek również przestudiowałem i przy aktualizacji z 1.6.11 do 1.6.15 cały czas odbywało się "zapytanie bazy MySQL" lub coś w ten deseń.
Dlatego też proszę o podanie mi krok po kroku jakie aktualizacje i w jakiej kolejności powinienem zainstalować.
Z 1.6.11 do 1.6.18, następnie z 1.6.18 do 1.8.0. Później po kolei do 1.8.3 (czyli 1.8.1, 1.8.2 i 1.8.3) i z 3 możesz przeskoczyć od razu do 6.
Ty masz wejść tylko do katalogu /install/ i stamtąd przeprowadzać aktualizację
Reszta plików jest dla automatycznego instalatora.
Z jakiej paczki (pliki do podmianki, czy pliki, które wymagają użycia skryptu aktualizacji?) korzystasz przy aktualizacji do z wersji 11 do wyższej? Spróbuj pobrać
tą paczkę i przeprowadzić pełną aktualizację. Na początku to zrób sobie kopię aktualnych plików wersji 11 oraz bazy danych. Odinstaluj wszystkie wtyczki. Zmień styl na domyślny i najlepiej sprawdź, czy nie zmieniłeś nic w stylu (jak zmieniłeś - wróć do domyślnych ustawień). To samo zrób z językowymi plikami. (angielski i jakiekolwiek zmiany zamień na domyślne) Zaktualizuj pliki paczką, którą ci podałem (
prócz plików w inc/config.php & settings.php). Wejdź przez stronę do katalogu /install/ potem wybierz
aktualnie używaną wersję skryptu -> w twoim przypadku to
1.6.11 i wykonaj aktualizację.
Teoretycznie ten proces powinien przejść bez problemu, lecz praktycznie wychodzi na to, że jeżeli były jakieś większe zmiany, to skrypt może wyświetlać błędy.
Ogólnie wszystko podaje z pamięci i wyczytane z Wiki MyBB, więc jest to jak eksperyment... ->
zrób kopię plików oraz bazy danych!.