wersja skryptu MyBB: 1.8.6
adres forum:
HTTP://cs-placzabaw.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Witam, mam pytanko czy można usunąć w niektórych postach boczne belki szczególnie ta po lewej gdzie jest autor. Wiem ze mogę skrócić cały kod css ale wtedy na całym forum znikną belki a ja chciałem to zrobić dla poszczególnych zastosowanie bede używał do regulaminów i innych ważnych informacji czekam ma odpowiedz i może na inne nowe sugestie.
P.S. Musi pozostać opcja edytuj post dla właściciela forum.
Pozdrawiam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
szablony/twoj szablon/opis posta/
postbit_classici tam masz kod do modyfikacji
wszystkie kody modyfikujesz w swoim szablonie jak np tez
[ Widok działu - szablony ] ]
forumdisplay
Pamietaj o kopi pliku
Jeżeli usuniesz z szablonu to zniknie autor z każdego posta, a przypuszczam, że chodzi oto, aby w konkretnych postach ukryć autora.
Nie ma takiej możliwości, trzeba by plugin napisać.
jest taka możliwość
Być może jest jakiś plugin, który rozwiązałby problem. Pytanie tylko, jaki efekt konkretnie chcesz uzyskać.
Jeśli zadowoli Cię efekt ukrywania tej belki u wybranych użytkowników, zawsze i bez wyjątku to jest to bardzo proste do osiągnięcia.
Utwórz dodatkowe pole profilu widoczne dla wszystkich, edytowalne tylko dla wybranej rangi - np. administrator, wybierz konto którego belka ma się nie wyświetlać i zaloguj się na nie. W tym polu wpisz
display: none;. Następnie przejdź do szablonu postbit z którego korzystasz (postbit_classic / postbit) i kontenerowi zawierającemu całą kolumnę boczną nadaj parametr
style="{$post['fidX']}" gdzie X będzie numerem FID pola profilu które utworzyłeś. Zasadza działania na innym przykładzie opisana jest tutaj:
https://webboard.pl/thread-64484.html
Druga opcja, jeśli chcesz ukryć wybrane elementy postów różnych użytkowników.
Kontenerowi zbiorczemu zawierającego to co chcesz ukryć (np. lewa kolumna posta) nadaj klasę
class="ukryj{$post['pid']}">. Następnie do global.css dodaj kod:
Kod:
.ukryj40202 {
display: none;
}
Gdzie 40202 jest identyfikatorem wybranego posta, ten możesz znaleźć np. po kliknięciu w numeracje posta albo w cytowanie, zobaczysz w pasku adresu ciąg liczb będący PID'em.
Oba sposoby właśnie przetestowałem i działają bez zarzutów
To co tu napisałeś kolego to dla mnie czarna magia
czytam od paru dni i połapać się nie mogę tak chodziło mi o usuniecie całej belki aby został sam post i zawarte w nim informacje jak i przyciski do edycji postu itp. Może bym zrobił porostu nowego użytkownika i on był miał już ustawienia w których nie wyświetlał by się ta belka? Jak posiadacie jakiś plugin to go chętnie przytule bo szukałem w Google ale nic nie mogę tam znaleźć.
Wysłane z mojego pad_d85 przy użyciu Tapatalka
adresstrony.pl/showthread.php?tid=638&
pid=810#
pid810
Kod:
.ukryj810{
display: none;
}
Pokaż co zrobiłeś to wskażę Ci błędy i poprawie
Najlepiej podawaj całą zawartość szablonu postbit i dodaj komentarz w miejscu swojej edycji.
W kontener zawierający elementy do ukrycia.
Przykładowo dla stylu default, który posiadam, gdybym chciał ukryć kolumnę z informacjami o autorze (szablon postbit z którego korzystasz ( zwykły lub classic):
Kod:
<div class="post_author scaleimages">
{$post['useravatar']}
<div class="author_information">
<strong><span class="largetext">{$post['profilelink']}</span></strong> {$post['onlinestatus']}<br />
<span class="smalltext">
{$post['usertitle']}<br />
{$post['userstars']}
{$post['groupimage']}
</span>
</div>
<div class="author_statistics">
{$post['user_details']}
</div>
</div>
W tym przypadku kontenerem zbiorczym jest
Kod:
<div class="post_author scaleimages">
On już ma atrybut klasy, wiec musisz nadać tylko kolejną nazwę, wyglądałoby to tak:
Kod:
<div class="post_author scaleimages ukryj{$post['pid']}">