Webboard

Pełna wersja: Informacje z dodatkowych pól profilu w widoku wątku
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
wersja skryptu MyBB: 1.6.x
adres forum: websforum.com.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu): jak dodałem dodatkowe pola w profilu to jak dodać żeby było je widać gdy ktoś napisze post? (Tam po prawo co jest posty liczba reputacji itd)
Kod:
{$post['fid5']}

W ACP sprawdzasz jaki jest fid danego pola i wklejasz zamiast "5" w powyższym przykładzie. Taką zmienną wklejasz do szablonu postbit lub postbit_classic w zależności z którego widoku korzystasz. Wklejka zaraz pod {$post['user_details']}
ficus napisał(a):
Kod:
{$post['fid5']}
W ACP sprawdzasz jaki jest fid danego pola i wklejasz zamiast "5" w powyższym przykładzie. Taką zmienną wklejasz do szablonu postbit lub postbit_classic w zależności z którego widoku korzystasz. Wklejka zaraz pod {$post['user_details']}
Nie lepiej bezpośrednio do postbit_author_user?
Zależy, gdzie konkretnie chce mieć te informacje umieszczone. Oczywiście, można też i tak.
Przypuszczam, że nie robi to większej różnicy poza delikatnym odchudzeniem szablonu głównego, a w momencie postowania nie pomyślałem o tym :)
Dziękuje. Leci +
P.S Skorzystałem z wypowiedzi Snake_