28.02.2015, 19:30
Hej!
Na starej wersji forum, które przejąłem [phpbb2 by przemo] żył sobie skrypt sprawdzający stan serwera gry Haven&Hearth -> mała gierka indie.
Chciałbym ten skrypt odpalić na nowej wersji forum postawionej na MyBB, w tym celu zainstalowałem PHP in Templates i zaimplementowałem skrypt.
Skrypt docelowo sprawdzał czy użytkownik jest zalogowany wykorzystując instrukcje:
Wspomniana linia nr. 33:
W jaki sposób dostosować ten skrypt do MyBB?
Nie znam php, więc można śmiało założyć, że jestem kompletnie zielony w tym momencie. Przypuszczam, że nie wymaga to wielu zmian w skrypcie, więc jeśli ktoś byłby tak miły i go poprawił, będę zobowiązany.
Nie musi koniecznie sprawdzać czy user jest zalogowany, byle się wyświetlały dane.
W załączniku wrzucam dodatkowo sam skrypt.
Na starej wersji forum, które przejąłem [phpbb2 by przemo] żył sobie skrypt sprawdzający stan serwera gry Haven&Hearth -> mała gierka indie.
Chciałbym ten skrypt odpalić na nowej wersji forum postawionej na MyBB, w tym celu zainstalowałem PHP in Templates i zaimplementowałem skrypt.
Skrypt docelowo sprawdzał czy użytkownik jest zalogowany wykorzystując instrukcje:
Kod PHP:
$zalogowany_nick = $_SESSION['zalogowany_test']; // Sesja ustawiana w pliku forum/includes/page_header.php w linijce nr 33.
if(isset($zalogowany_nick) && !empty($zalogowany_nick) && $zalogowany_nick != "Anonymous"){ // Instrukcja sprawdza, czy uzytkownik jest zalogowany, jesli jest - dalsza czesc skryptu jest wykonywana.
Wspomniana linia nr. 33:
Kod PHP:
$_SESSION['zalogowany_test'] = $userdata['username']; // STATY LOGIN SESJA
W jaki sposób dostosować ten skrypt do MyBB?
Nie znam php, więc można śmiało założyć, że jestem kompletnie zielony w tym momencie. Przypuszczam, że nie wymaga to wielu zmian w skrypcie, więc jeśli ktoś byłby tak miły i go poprawił, będę zobowiązany.
Nie musi koniecznie sprawdzać czy user jest zalogowany, byle się wyświetlały dane.
W załączniku wrzucam dodatkowo sam skrypt.