Hejka
Postanowiłem trochę lepiej poznać skrypt WordPress i oprzeć na nim kilka projektów prostych stron-wizytówek, które zawierać będą od czasu do czasu newsa, związanego z datą.
Od czego zacząć edukację? Na pewno nie jeden z Was przecierał szlaki, więc podzielcie się wiedzą, by nie wyważać otwartych drzwi.
Wordpress jest tak prosty w swojej obsłudze że... Ale by stronka jakoś wyglądała w sieci potrzebujemy
wtyczek.. Najlepiej u wujaszka google zapytać się jakie są najlepsze
Jak już to zrobisz wybierz sobie skórkę,
spolszczoną już, bądź
nie. Jeśli nie wiesz jak spolszczyć skórkę to daj mi znać
Oczywiście, musisz znać tematykę bloga, dobrać odpowiednie tagi do wpisów (tak by tag wpisu = mniej więcej zawartości). Standardowo, by być widocznym w
sieci dodaj się do wujaszka google. Jak już to zrobisz dodaj mapę witryny (generowaną przez jedną ze wtyczek), do wujka
Hm... Jak coś sobie przypomnę to napiszę
Googlać dam sobie radę
Mam grafikę wstępną i muszę ją pociąć na WP, więc to od razu będzie szkoła jazdy
Co do wtyczek - nie trudno je znaleźć.
(18.08.2009, 15:33)DamYan napisał(a): [ -> ]Mam grafikę wstępną i muszę ją pociąć na WP, więc to od razu będzie szkoła jazdy
Prosto tworzy się style. Pisz od podstaw cały kod, tak jest łatwiej, niż edytować gotowce. Wordpress ma bardzo dobrą dokumentację i duże wsparcie(także po polsku).