28.01.2015, 13:57
Witam, w tym jakże krótkim i prostym poradniku opiszę jak pozbyć się tego problemu :
(obrazek nie jest mój, nie miałem okazji zrobić własnego screen'a)
Problem ten występuje na pewno w stylu Infinity by EveryOne, jeżeli jednak posiadasz inny styl a ten sam problem, zapraszam do lektury
A więc do dzieła, zaczynamy!
Otworzyć szablony>twój szablon>opis posta>postbit_author_user
W tej karcie jak widzimy mamy taką linijke :
I tutaj się zatrzymujemy. Nie zamykamy tej karty!
Teraz tworzymy dodatkowe pole profilu a więc przechodzimy do konfiguracja>dodatkowe pola profilu>nowe pole w profilu
Tworzymy nowe pole dając nazwę Gadu Gadu, zaznaczając typ pola jako pole tekstowe oraz dając 8 jako maksymalną ilość znaków a resztę zostawiamy bez zmian.
Zapisujemy i przechodzimy do zakładki Pola w profilu
Poniżej pokazują nam się nazwy pól a obok nich ID
Zapamiętujemy naszą magiczną liczbę i przechodzimy do wcześniej otworzonej zakładki postbit_author_user
Pod tekstem GaduGadu: mamy wyraz fid1 (gdzie 1 jest liczbą losową). Zmieniamy numer ID na ID naszego dodatkowego pola w profilu.
Czyli jeżeli nasze ID w dodanym przez nas polu wynosiło np. 41 to w/w linijka będzie wyglądała tak:
I to tyle. Łatwe i jakże głupie prawda?
Mam nadzieję, że pomogłem ;D
Pozdrówka!
(obrazek nie jest mój, nie miałem okazji zrobić własnego screen'a)
Problem ten występuje na pewno w stylu Infinity by EveryOne, jeżeli jednak posiadasz inny styl a ten sam problem, zapraszam do lektury
A więc do dzieła, zaczynamy!
Otworzyć szablony>twój szablon>opis posta>postbit_author_user
W tej karcie jak widzimy mamy taką linijke :
Cytat: <span class="posty_lewo">GaduGadu:</span>
<span class="posty_prawo">{$post['fid1']}</span>
I tutaj się zatrzymujemy. Nie zamykamy tej karty!
Teraz tworzymy dodatkowe pole profilu a więc przechodzimy do konfiguracja>dodatkowe pola profilu>nowe pole w profilu
Tworzymy nowe pole dając nazwę Gadu Gadu, zaznaczając typ pola jako pole tekstowe oraz dając 8 jako maksymalną ilość znaków a resztę zostawiamy bez zmian.
Zapisujemy i przechodzimy do zakładki Pola w profilu
Poniżej pokazują nam się nazwy pól a obok nich ID
Zapamiętujemy naszą magiczną liczbę i przechodzimy do wcześniej otworzonej zakładki postbit_author_user
Pod tekstem GaduGadu: mamy wyraz fid1 (gdzie 1 jest liczbą losową). Zmieniamy numer ID na ID naszego dodatkowego pola w profilu.
Czyli jeżeli nasze ID w dodanym przez nas polu wynosiło np. 41 to w/w linijka będzie wyglądała tak:
Cytat: <span class="posty_lewo">GaduGadu:</span>
<span class="posty_prawo">{$post['fid41']}</span>
I to tyle. Łatwe i jakże głupie prawda?
Mam nadzieję, że pomogłem ;D
Pozdrówka!