Webboard

Pełna wersja: Awatar nie posiada właściwych rozmiarów.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
wersja skryptu MyBB: 1.8x
adres forum: rbdfans.cba.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty): Dlaczego obrazek (awatar) jest taki spłaszczony. Powinien mieć normalny rozmiar, taki jaki jest, a jest spłaszczony.

Dlaczego obrazek (awatar) jest taki spłaszczony. Powinien mieć normalny rozmiar, taki jaki jest, a jest spłaszczony. Czy ktoś może mi podać przyczynę tego lub jak to się zmienia, żeby był normalny rozmiar?

LikeLoveHate

Które avatary masz spłaszczone? Bo ja nie widzę tego co opisujesz.
http://i.imgur.com/oeroAmG.png

Wszystkie awatary, które mają normalny rozmiar na przykład 160x160 i na forum jest spłaszczony i ma mniejszy rozmiar niż rzeczywisty.
Może to zabrzmi dziwnie, ale ja pomimo tych wyjaśnień wciąż nie widzę problemu - wszędzie masz avatar 160x160.
Bo to jest na tym starym stylu. Zmień styl na def i wtedy będzie inny rozmiar awataru u wszystkich.
Dzieje się tak z powodu klasy scaleimage, która ma za zadanie zmniejszać niemieszczące się obrazki.
Masz dwa wyjścia -
1. W klasie .post.classic .post_author zwiększyć width - powiększy Ci się pole informacji o autorze posta.
2. Zostawić tak jak jest.

Osobiście skłaniałbym się przy opcji drugiej.
a gdzie trzeba zmienić przy pierwszej opcji?
(11.01.2015, 20:04)Emaa napisał(a): [ -> ]a gdzie trzeba zmienić przy pierwszej opcji?

Napisałem, w klasie .post.classic .post_author - global.css, atrybut width.
tylko ja tam zmieniam to się wszystko powiększa i nie wygląda to za dobrze. Nie da się inaczej?
A, no fakt.. Jeszcze w klasie .post.classic .post_content zmniejsz width. ;)
Czyli w tym pierwszym muszę powiększyć, a w tym drugim pomniejszyć?
Dokładnie.
Ok, spróbuję tak zrobić :) Dziękuję za pomoc :)