wersja skryptu MyBB: 1.8
adres forum:www.csfelek.com.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):
Witam wszystkich .
Mam następujący problem . A więc zrobiłem zrobiłem dziś aktualizacje mojego forum , do wersji 1.8 . Wszystko fajnie się zrobiło update przebiegł bez problemów , ale później jak wszedłem na forum i chciałem się zalogować do PA , nie dało się . Login i hasło podawałem to samo co do logowania na forum , a zamiast przerzucić mnie do PA to ja cały czas jestem na stronie gdzie mam się logować
Proszę o szybką pomoc
Będę wdzięczny
Przed updatem odinstalowałeś wszystkie pluginy oraz ustawiłeś styl domyślny?
e nie
Idzie to jakoś naprawić ??
w tym pliku inc/settings.php znalazłem te dwie linkijki i wyglądają one tak
$settings['cookiedomain'] = ".csfelek.com.pl";
$settings['cookiepath'] = "/";
Jeden dzień przerwy i już pretensje, bo nikt nie podał rozwiązania... :/
Tak na chłopski rozum, co byś zrobił, jakby instalacja (czegoś) się nie powiodła i nie wiedziałbyś z jakiego powodu? Odpowiedź na to jest b. prosta - spróbowałbyś zainstalować upgrade jeszcze raz, prawda? Więc usuń plik lock z katalogu install z FTP lub jeśli już go usunąłeś, to wrzuć go na nowo i przeprowadź instalację na nowo. Nie zadziała, to wróć do nas
Ja osobiście próbowałby jeszcze wyczyścić tabelę z DB odpowiedzialną za sesje userów.
Instalację przeprowadzałem kilka razy już , i dalej jest to samo
i na wersji mybb 1.8 i na starszej 1.6.15
I do nikogo nie mam żadnej pretensji , zapytałem się tylko
.
pozdrawiam
Podawałeś pin do panelu ? możliwe że nie wyświetla Ci się pole przez to że nie odinstalowałeś pluginów oraz szablonów
Jeżeli masz backup bazy i pliki wersji 1.6.x to wgraj to wszystko na nowo wywal pluginy szablony i dopiero aktualizacja
Lub jeszcze sprawdź inc/config.php i na samym końcu jest $config['secret_pin']
Faktycznie nie odinstalowałem niczego przed aktualizacją , a ten seecret pin ?? bo jest podany jakiś na końcu . Co z tym pinem ??
$config['secret_pin'] = '';
Tak zrób i spróbuj się zalogować
Pin w wersji 1.8 zabezpiecza dodatkowo PA
ale gdzie mam ten pin wpisać ?? bo tam w config.php jest jakiś podany pin . I nie wiem czy mam go podać w miejscu tam gdzie sie loguje ??
a ten pin mam podać tam gdzie sie loguje do PA ??
dziękuje bardzo panowie za pomoc trzeba było podać jeszcze ten pin do logowania
Można Zamknąć
Nie jakiś pin tylko pin który podałeś przy aktualizacji
Teraz polecam odinstalować wszystkie pluginy i sprawdzić styl
W ogóle najlepszą opcją przy aktualizacji jest wyczyszczenie forum i serwera zbędnymi plikami ale mniejsza
To jak Ty aktualizowałeś forum, skoro nie wiesz co to pin ? podczas aktualizacji miałeś jak byk napisane o pinie :E