3... 2... 1... 0... START!
Zaczynamy sprzedawać linki na MyBBoard.pl!
Jak już pisałem wcześniej (
Nowy hosting - Post #16383) nasz serwis wymaga coraz więcej nie tyle zapału, co opłat związanych z rozbudową i utrzymaniem. Jesteśmy organizacją non-profit, więc nie zarabiamy na niczym, a MyBBoard.pl utrzymuje się tylko z Waszych datków oraz z tego, co sami w niego włożymy.
Niestety - użytkownicy nas datkami nie rozpieszczają (dostaliśmy dokładnie 27,97 PLN i to w 2008 roku, za co oczywiście i tak z całego serca dziękujemy!), dlatego wprowadzamy możliwość wykupowania reklam i linków w naszym serwisie.
W stopce forum pojawił się widget
www.adtaily.com:
[
attachment=985]
Za jego pomocą możecie wykupować u nas linki i promować swoje strony. Obsługa jest bardzo prosta, więc nie powinniście mieć z tym żadnych problemów.
Wkrótce pojawią się również inne formy reklamy, o czym niezwłocznie Was poinformujemy, a tymczasem serdecznie zapraszamy... do wykupu czasu antenowego
Bez odbioru
205.29 PLN za 30dni? i to w stopce? Ciekawe czy ktoś to weźmie...
PS. 360 dni, PR=2 na allegro to 15zł
(16.07.2009, 15:39)taxido16 napisał(a): [ -> ]205.29 PLN za 30dni? i to w stopce? Ciekawe czy ktoś to weźmie...
Jeśli macie inne propozycje cenowe - jak najbardziej - piszcie. Obiecuję, że wszystkie weźmiemy pod uwagę i dostosujemy oferty pod Wasze możliwości, uwzględniając rzecz jasna rentowność takiego przedsięwzięcia.
Nikt z takimi cenami, nie wykupi u Was linków - jeden dzień - 6,84 PLN.. Nie będzie chodził na pocztę lub przelewał internetem, np. za jeden dzień, aby mieć tylko 24 h reklamę i jeszcze w stopce..
Może 50 groszy na dzień starczy lub 1 zł na dzień, lecz przy takich cenach to najlepiej kupywać reklamę na dłuższy czas.
Tylko dlaczego tu piszecie ze 205zł a przy zamówieniu pisze 0.71gr na 1dzień?
200zł? delikatnie mówiąc - za dużo.
dałbym około 50zł. no maksymalnie 100zł, ale 200? tyle to już przeciętny zjadacz MyBB nie pociągnie.
(16.07.2009, 15:56)marines napisał(a): [ -> ]200zł? delikatnie mówiąc - za dużo. dałbym około 50zł. no maksymalnie 100zł, ale 200? tyle to już przeciętny zjadacz MyBB nie pociągnie.
Aktualnie cena to 0,71 PLN, czyli za miesiąc to będzie... 22,01 PLN
Mogłoby być?
teraz luks.
tylko czemu nie widzę widżetu?
Sądze że opłaty mogły by być progowe, jeżeli AdTaily na to pozwala... np. 7 dni -> 10zł miesiąc -> 20zł 3miesiące 40zł etc...
(16.07.2009, 17:10)taxido16 napisał(a): [ -> ]Sądze że opłaty mogły by być progowe, jeżeli AdTaily na to pozwala... np. 7 dni -> 10zł miesiąc -> 20zł 3miesiące 40zł etc...
W AdTaily na razie określasz cenę za dzień.
A jakie statystyki Unikatowych odwiedzin na dzień macie? To bardzo ważny parametr
Kupiłem na razie na kilka dni, gdyż nie wiem jakie statystyki ma forum, a w ciemno nie będę kupował na dłuższy okres
(23.07.2009, 15:17)Loganek napisał(a): [ -> ]Kupiłem na razie na kilka dni, gdyż nie wiem jakie statystyki ma forum, a w ciemno nie będę kupował na dłuższy okres
Statystyki już wkrótce przedstawię wszystkim, więc to nie będzie tajemnicą
Zresztą, ceny są tak przystępne, że nawet jeśli kupi się reklamę na miesiąc to kwota jest niewielka.
Na razie można choćby zerknąć tutaj, by mieć ogólne pojęcie:
http://www.mybbtopsite.net/index.php?a=stats&u=damyan
Obiecałem statsy, więc poniżej umieszczam kilka:
Okres 2007.12.12-2008.11.01
- wszyscy odwiedzający [
attachment=1186]
- wszyscy unikalni odwiedzający [
attachment=1187]
- czas spędzany na stronie [
attachment=1188]
- w jaki sposób użytkownicy wchodzą na naszą stronę [
attachment=1189]
- najlepsze nasze podstrony [
attachment=1190]
Okres 2009.02.26-2009.07.16
- wszyscy odwiedzający [
attachment=1191]
- wszyscy unikalni odwiedzający [
attachment=1192]
- czas spędzany na stronie [
attachment=1193]
- w jaki sposób użytkownicy wchodzą na naszą stronę [
attachment=1194]
- najlepsze nasze podstrony [
attachment=1195]
Okresy, w których nie był prowadzony monitoring statystyk z różnych przyczyn (zmiany serwera, niedostępność strony itp.) nie zostały umieszczone w zestawieniu.