wersja skryptu MyBB:1.6.12
adres forum:gamingplay.xaa.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Jak usunąć ze stylu ten zbędny element dla mnie lub jak zamienić na top użytkowników? Zaznaczyłem go na screenie.
Kurcze nie mogę dodać tego TOP
Kod:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
{$ps_header_index}
<div class="sidebar" style="float: right;width: 18%;">
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" style="width: 100%; border-left: 1px solid #393939; border-right: 1px solid #393939; border-bottom: 1px solid #393939;">
<tr>
<td class="tcat">
<b>xxxxxxx</b>
</td>
</tr>
<tr>
<td style="background: #1a1a1a; padding: 6px; text-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.804) 0px -1px 0px; color: #eeeeee; font-size: 11px; font-weight: 700; ">
ssssssss
</td>
</tr>
</table>
{$recenttopics}
</div>
<div class="forums" style="float: left;width: 81%;">
<div id="index_forums">{$custom_status_index}
{$forums}
<br>
</div>
</div>
<br class="clearboth">
{$boardstats}
{$footer}
</body>
</html>
Żeby usunąć:
Kod PHP:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
{$ps_header_index}
<div class="forums" style="width: 100%;">
<div id="index_forums">{$custom_status_index}
{$forums}
<br>
</div>
</div>
<br class="clearboth">
{$boardstats}
{$footer}
</body>
</html>
Żeby dodać top użytkownik wgraj plugin:
https://webboard.pl/thread-41388.html i wrzuć do szablonu index:
Kod PHP:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
{$ps_header_index}
<div class="sidebar" style="float: right;width: 18%;">
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" style="width: 100%; border-left: 1px solid #393939; border-right: 1px solid #393939; border-bottom: 1px solid #393939;">
<tr>
<td class="tcat">
<b>Top użytkownik</b>
</td>
</tr>
<tr>
<td style="background: #1a1a1a; padding: 6px; text-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.804) 0px -1px 0px; color: #eeeeee; font-size: 11px; font-weight: 700; ">
{$toprep}
</td>
</tr>
</table>
{$recenttopics}
</div>
<div class="forums" style="float: left;width: 81%;">
<div id="index_forums">{$custom_status_index}
{$forums}
<br>
</div>
</div>
<br class="clearboth">
{$boardstats}
{$footer}
</body>
</html>
(19.07.2014, 18:42)Tyegal napisał(a): [ -> ]Kod PHP:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
{$ps_header_index}
{$recenttopics}
</div>
<div class="forums" style="float: left;width: 81%;">
<div id="index_forums">{$custom_status_index}
{$forums}
<br>
</div>
</div>
<br class="clearboth">
{$boardstats}
{$footer}
</body>
</html>
To jest z tym usuniętym tak?
(19.07.2014, 18:44)MenAge napisał(a): [ -> ] (19.07.2014, 18:42)Tyegal napisał(a): [ -> ]Kod PHP:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
{$ps_header_index}
{$recenttopics}
</div>
<div class="forums" style="float: left;width: 81%;">
<div id="index_forums">{$custom_status_index}
{$forums}
<br>
</div>
</div>
<br class="clearboth">
{$boardstats}
{$footer}
</body>
</html>
To jest z tym usuniętym tak?
Tak.
Ale ja nie mam tam żadnego folderu root w public_html
(19.07.2014, 19:06)MenAge napisał(a): [ -> ]Ale ja nie mam tam żadnego folderu root w public_html
Miałeś to wkleić w szablon index w ACP -> Style i Szablony -> Szablony -> Strona główna: index
Poza tym, widzę, że na forum nie ma sidebara, więc jest chyba dobrze?
ale mi już chodzi o wgrywanie tego top bo w instrukcji pisze żeby wszystko do folderu root wrzucić a ja nie mam tego
Skorzystaj z pluginu który CI podalem 2 post tam wszystko do katalogu głównego wrzucasz.
(19.07.2014, 19:09)MenAge napisał(a): [ -> ]ale mi już chodzi o wgrywanie tego top bo w instrukcji pisze żeby wszystko do folderu root wrzucić a ja nie mam tego
Folder root to inaczej katalog główny
ok już wgrane wszystko i co dalej?
W ACP -> Style i Szablony -> Szablony -> Strona główna: index
usuń cały kod i wklej ten:
Kod PHP:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
{$ps_header_index}
<div class="sidebar" style="float: right;width: 18%;">
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" style="width: 100%; border-left: 1px solid #393939; border-right: 1px solid #393939; border-bottom: 1px solid #393939;">
<tr>
<td class="tcat">
<b>Top użytkownik</b>
</td>
</tr>
<tr>
<td style="background: #1a1a1a; padding: 6px; text-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.804) 0px -1px 0px; color: #eeeeee; font-size: 11px; font-weight: 700; ">
{$toprep}
</td>
</tr>
</table>
{$recenttopics}
</div>
<div class="forums" style="float: left;width: 81%;">
<div id="index_forums">{$custom_status_index}
{$forums}
<br>
</div>
</div>
<br class="clearboth">
{$boardstats}
{$footer}
</body>
</html>
Dobra wstawiłem zobacz czy tak to ma wyglądać.