wersja skryptu MyBB: 1.6.12
adres forum: Black-Skill.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Mam takie drobne pytanie. Jak zmienić to czerwone tło wszędzie na inny kolor? Szukałem w stylu takich obrazków ale nic nie znalazłem. Tam gdzie jest strona główna jest to na pewno czerwone wypełnienie, ale w innych przypadkach nie jest to do końca całe czerwone, bo mają takie strzałeczki.
Wie ktoś gdzie to zmienić?
tutaj raczej nikt tego za Ciebie nie zrobi (tak jak dla mnie) sprój sam ..w mozilli kliknąc zbadaj element i szukac w global.css np. element stron główna...będzie...menu_top...jak nie ma css...to sobie poradzisz..
a belka na samej górze z wyszukiwarka to belk_top...jak jest grafika plik to ją usuń
Powodzenia!
Oj oj...koledzy niżej bardziej szczegółowo podali Ci niż ja ..
w
global.css w klasie
.menu_top
Znajdź:
Kod:
background: url(http://ifrag.xaa.pl/public/style_images/Spark3/triangles.png) repeat-x scroll center top #9f0401;
I tam ustawiasz zamiast
#9f0401; swój kolor
Gdzie
zmień na Swój kolorek
To zmieni Menu, teraz to zmieni kolor THEAD
W
global.css w klasie
.thead
Znajdź:
Kod:
background: url(../../../images/spark_v3/triangles.png) repeat-x scroll 0 -1px #9f0401;
I tam ustawiasz zamiast
#9f0401; swój kolor
Teraz w
global.css w klasie
.belka_top
Znajdź:
Kod:
background: url(../../../images/spark_v3/triangles.png) repeat-x scroll 0 -1px #9f0401;
I tam ustawiasz zamiast
#9f0401; swój kolor
Co do głównej belki (tej na samej górze) to w top.css szukasz:
.menu_top
i będzie tam takie coś:
Kod PHP:
background: url(http://ifrag.xaa.pl/public/style_images/Spark3/triangles.png) repeat-x scroll center top #311F1F;
gdzie
dajesz swój kolor jaki chcesz
Co do drugich belek to szukasz w global.css
.thead
i tak jak wyżej:
Kod PHP:
background: url(../../../images/spark_v3/triangles.png) repeat-x scroll 0 -1px #C7B1B0;
gdzie
dajesz swój kolor
@up kolega wyżej był szybszy
Ogólnie to otworzyłem wszystkie .css i zamieniałem ten kolor na swój, tylko nie mogę znaleźć tam gdzie są statystyki forum.
A jak zmienić kolor tła forum? Wiem że 1 temat 1 problem, ale szkoda zakładać nowego. Chcę zmienić ogólnie kolorystykĘ na jasną, a to ciemne tło nie bd pasować