Cześć. Ostatnio mi się nudziło, więc zacząłem bawić się ze stylem Default. Poniżej pokazuję wam mój pierwszy styl mybboard. Prawie w całości wykonany jest tylko z elementami CSS. Jedyna grafika to ikonki zwijania działów
Styl nie jest jakiś mega zajebisty, ale od razu mówię że jestem totalnym amatorem, jeżeli chodzi o tworzenie stylów
(Kliknij w obrazek aby powiększyć)
Na stronie głównej chcę zmienić jeszcze nagłówek. Mam taki pomysł aby zrobić takie jakby puzzle i dopiero na tym umieścić napis. Mam z tym małe problemy, ale niedługo udostępnie uaktualnioną wersję.
Nad wyglądem profilu, tematów oraz działów obecnie pracuję.
Jest to mój pierwszy styl i jest on bardziej eksperymentalny
Dla ciekawskich bez problemu udostępnię
Proszę o opinie, sugestie oraz ciekawe pomysły.
Pozdrawiam,
Ecosse!
Jeśli to Twój pierwszy styl to bardzo dobrze (choć na ss nie da się zobaczyć błędów
). Styl ładnie kolorystycznie, ale według mnie jednak trochę za zwykły. Może jakby dodać jakieś tło byłoby idealnie
.
Dzięki za opinie. Moim zdaniem styl nie jest "za zwykły". Mi osobiście taki styl się podoba i raczej taki pozostanie
Poniżej daję małą aktualizację. Lekko odświeżona strona główna, profil użytkownika oraz widok tematu.
(Kliknij w obrazek aby powiększyć)
Proszę o opinie, sugestie oraz ciekawe pomysły. Naprawdę mnie napędzają
Style fajny i moim zdaniem czytelny choć osobiście wolę nieco jaśniejsze kolory
Mi styl przypadł do gustu i jest on naprawdę świetny
dodasz w download?
(11.05.2014, 21:02)MateoQ napisał(a): [ -> ]dodasz w download?
Na razie tego nie planuje. Raczej nie dodam.
Bardzo ładny styl, ładnie się prezentuje
Szczerze mówiąc styl jak styl. Na pierwszy rzut oka nic szczególnego patrząc na SS. Wiele takich w necie. Ogólnie OK.
Bardzo prosty styl. Widać że na Mybb a nie jakiś z IPB zerżnięty, lecz chyba gdzieś juz taki widziałem, a a raczej podobny.
(12.05.2014, 17:35)Sk13q napisał(a): [ -> ]Bardzo prosty styl. Widać że na Mybb a nie jakiś z IPB zerżnięty, lecz chyba gdzieś juz taki widziałem, a a raczej podobny.
Nie jestem zwolennikiem stylów IPB. Zakochałem się w MyBB i bardziej takie style mi się podobają. Tak jak już mówiłem, styl nie jest jakiś hiper mega wypasiony, bardziej podchodzi pod zwykły, ale taki najbardziej mi się podoba
Jeżeli to faktycznie twój pierwszy styl to jak na amatora jest on bardzo dobry.
Ale stopka ma za małą wysokość trochę. (Taka drobna porada - podwyższ ją o jakieś 10%)
Małe zmiany:
- Dodanie statusu online/offline do widoku posta
- Nowy wygląd załączników
- Dodano efekty do ukrytych/zaznaczonych postów
- Od teraz menu działa na metodzie "sticky" - scrolluje się razem ze stroną oraz powraca na swoje dawne miejsce podczas powrotu
- Dodano slider z ogłoszeniami na stronie głównej
- Dodano efektowne scrollowanie strony do góry
- Dodano nowy pasek scrollowania
- Dodano efektowne zwijanie działów
Nowy wygląd załączników: (kliknij aby powiększyć)
Nowy wygląd opisu posta: (kliknij aby powiększyć)
Slider z ogłoszeniami na stronie głównej:
Jak będą chętni to mogę udostępnić styl w dziale Giełda ogłoszeń. Koszt nie będzie duży, maksymalnie jakieś 15pln.
Proszę o opinie na temat stylu - co dodać/zmienić/sugestie.
Ecosse młody człowieku
jesteś co raz lepszy w kodowaniu. Styl wydaje się niezły, chociaż osobiście wolę jaśniejsze kolory. Dałbyś jakieś link do demo..?
vabos, demo mogę udostępnić na PW. Napisz.
to poproszę
Edit:
Chociaż styl kolorystycznie (ciemne kolory) mi nie podchodzi ale po szybkiem teście mogę śmiało go polecić innym. Jest przejrzysty. Podobają mi się te zakładki z kategoriami. Być może mało istotne ale style zawiera niewiele błędów XHTML.
Powinieneś odpalić galerię stylów tak by każdy mógł sobie przejrzeć Twój dorobek.
Dobra robota!