Ciekawe ile wersji jeszcze bedzie w serii 1.6.x
Połatali troszkę dziur, bugów za to im dziękować
Dodam, że zmiany w plikach językowych są drobne i dotyczą ACP oraz w minimalnym stopniu panelu moderatora.
Nie został też naprawiony błąd związany z niewidocznymi znakami w nazwie użytkownika, w związku z czym warto nanieść (ponownie) łatkę:
https://webboard.pl/thread-48395.html?pi...#pid204946.
(26.04.2014, 23:19)applex napisał(a): [ -> ]Jak to jest z aktualizacją z 1.6.12 do 1.6.13
nadpisujemy stare pliki forum nowymi z nowej paczki 1.6.13 i odpalamy komendę:
www.yourdomain.com/forum/install/
lub www.yourdomain.com/forum/upgrade/
?
Nadpisujemy plikami z paczki
Changed Files Package i uruchamiamy skrypt
/install/upgrade.php.
To co czekamy na poprawki w plikach językowych czy ruszamy już z aktualizacją bo nie wiem czy się za to brać czy poczekać jak będzie też i paczka językowa.
Testuję i znalazłem pewien błąd nie wiem czy mając wpływ na działanie forum, a mianowicie:
Jak się dokona aktualizacji i wejdzie do:
Strona główna » Paczki szablonów » Znajdź zmienione
Podgląd różnic:
To mamy error:
( ! ) Fatal error: Class 'Horde_Text_Diff' not found in C:\wamp\www\strona\forum\admin\modules\style\templates.php on line 1257
Należy wtedy w:
\admin\modules\style\templates.php
Kod:
Kod:
$diff = new Horde_Text_Diff('auto', array($template1['template'], $template2['template']));
$renderer = new Horde_Text_Diff_Renderer_Inline();
Zmienić na taki:
Kod:
$diff = new Text_Diff('auto', array($template1['template'], $template2['template']));
$renderer = new Text_Diff_Renderer_Inline();
Wtedy jest OK, ale nie wiem czy ma to wpływ poprawny na działanie forum czy czasem nie pojawi się gdzieś inny wtedy błąd.
Niech ktoś zwróci uwagę u siebie jak to jest
Ktoś wie czy warto to aktualizować na tą wersję, czy czekać na kolejną?
@up
A dlaczego nie warto? Przeciez polatano troche luk i blędów
Właśnie jak to zaktualizować żeby było dobrze
pobrać całą paczkę i nadpisać ? ale to wtedy napisze mi pliki szablonu jest jakiś tut ?
pliki szablony Ci nadpisze? Nie
Wyżej masz napisane
Z szablonem nic się nie zrobi o ile zrobisz to tak jak kolega wyżej napisal
Devilshakerz napisał(a):Nadpisujemy plikami z paczki Changed Files Package i uruchamiamy skrypt /install/upgrade.php.
Skąd ściągnąć Changed Files Package bo nie mogę znaleźć ??